Pešićeva lekcija: "Smirite se malo"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 10.09.2022.
19:14
Izvor: Sportske.net

Svetislav Pešić kritikovao.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije se plasirala u osminu finala maksimalnim skorom u grupi D, imali smo svih pet pobeda, vrlo ubedljivo smo igrali i bićemo favoriti u meču protiv Italije. 

Ipak, Italijani su nam naneli veliku bol kada smo ispali u kvalifikacijama za Olimpijske igre, imamo neprijatno iskustvo sa ovom reprezentacijom, a i u pripremnom periodu su imali plus od 15 poena protiv našeg tima. 

Taj meč smo pobedili, svi se nadamo da će to biti i u narednom meču u Berlinu. 

Šta kaže Pešić pred ovaj duel?

"Znamo da je ta utakmica zahtevna, kao i sve ovde na Evropskom prvenstvu. Ovo je faza gde se igra samo jedna utakmica, a tu je sve moguće. Mi se pripremamo da to moguće bude na našoj strani, ali znamo s kim igramo. Jedna fantastična, uigrana ekipa sa novim trenerom, veoma motivisana. Mi smo već imali s njima jedno iskustvo u Hamburgu, to je bila jedna utakmica kakvu očekujemo i sutra. Agresivna sa obe strane, oni su pokazali visoki kvalitet, mi smo uspeli tu utakmicu da dobijemo zahvaljujući jednom velikom moralu koji smo pokazali. Nije nam to bila najbolja utakmica koju smo ovog leta odigrali, ali smo od -15 uspeli da se vratimo zahvaljujući velikoj želji da dobijemo utakmicu, a s druge strane taj put je bio vrlo jasan. Odigrali smo odbranu na visokom nivou i onda je došao do izražaja i naš talenat u napadu. To će biti i sutra, vrlo teško da mogu da se dese dve iste utakmice, ja se nadam da će na kraju da bude isto i na tome radimo", rekao je Pešić. 

Kaže da je ekipa mirna i da će zahtevati da to ostane tako i za vreme utakmice. 

"Tražimo apsolutnu mirnoću unutar ekipe, mirnoća samo povećava koncentraciju i na individualne i na kolektivne zadatke, to za sada imamo pod kontrolom. utakmica koja sigurno traži jednu posebnu individualnu pripremu, radi se o ekipi koja ima izvanredan balans napada i odbrane i moramo da odigramo jednu izuzetno kvalitetnu utakmicu, ako želimo da držimo stvari pod svojom kontrolom", istakao je selektor našeg nacionalnog tima. 

Iako mislite da Pešić ne prati pisanja medija, to je slučaj ovoga puta.

"To što vi pišete, i vi se smirite malo, da bi igrači imali mirnoću da se pripreme za zadatke, ne širite lažni optimizam. Radi se o jednoj izvanrednoj ekipi kakva je Italija, ja sam to već na početku priprema rekao, da je ovo Evropsko prvenstvo i da kad krenu eliminacione utakmice da je tu sve moguće. Bez obzira, ja mislim da smo u ovom trenutku bolji od njih, ali to moramo da pokažemo. Ovo nije plej-of, ovo je samo jedna utakmica. Videli ste koliko je bilo iznenađenja na Evropskom prvenstvu da su autsajderi pobeđivali. Smejali ste se nama kada smo izgubili od Belgije u poslednjoj sekundi, a i Španija je takođe izgubila od njih", rekao je Pešić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke