Pešićeva poruka Jokiću, ovo mora da shvati! Ali, jedan Zvezdin igrač ga oduševljava!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.12.2021.
10:39
Izvor: Sportske.net

Jasan je stav selektora, da li će se dopasti baš svima?

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić bio je gost najnovijeg ''Miljanovog kornera'' na ''Sputnjiku'', a među brojnim aktuelnostima kojih se dotakao tokom razgovora, najviše pažnje svakako privlači njegov komentar u vezi potencijalnog nastupa Nikole Jokića za naš nacionalni tim.

U najkraćem, Pešić poštuje sve što je Jokić do sada postigao, ali nijedan igrač ne može da bude veći od reprezentacije.


''Da vam kažem, ja neću kod njega da putujem. Ja ću da putujem uza Ameriku da posetim sve igrače. Jedan od najvažnijih igrača je svakako i Nikola. Ali, uz sav taj respekt prema kvalitetu koji Nikola već u kontinuitetu pokazuje nekoliko godina, reprezentacija nikad neće biti Nikola Jokić.

On je izvanredan igrač, odličan momak, on napreduje, što je jako važno i pripada najboljim igračima ikada, jer svake godine u svojoj igri donese nešto novo. On je, naravno, važan, ali jedan igrač ne pravi reprezentaciju i toga moramo da budemo svesni. Meni su sada važni ovi evropski igrači, da ih ja upoznam i sagledam bolje. Pratim sve šta se dešava i sa igračima koji su trenutno u NBA, pokušavamo da napravimo dobru komunikaciju. Da li će jedan ili drugi igrati, to ne zavisi od mog odlaska tamo, to da znate. Videću da li ću uopšte da idem, ali ako idem u Bolonju da posetim Teodosića, onda treba da odem i u San Francisko kod Bjelice ili kod ostalih igrača. To je deo posla.

Biću na utakmici Efes - Bajern ove nedelje, videću se prvo sa trenerom, sa Vasom i Petruševim, da odemo na neki ručak. Ali, oni su sada fokusirani na svoje klubove kao u NBA. Ja želim da pričamo, da ih pitam šta mogu odmah da im pomognem, da dam neki savet'', objasnio je Pešić.

Potom se osvrnuo na reprezentativce iz domaće lige, konkretno na igrače Partizana i Crvene zvezde, od kojih je jednog posebno pohvalio - Nikolu Kalinića.

''Imamo iskusne, ali i nekoliko mladih igrača. Ja imam sreću da se Obradović vratio, započeo je novi projekat sa Partizanom, on želi da pobedi, ali pobediti i stvarati igrače, to neće Željku biti lako. Zvezda ima oformljen i tim i sistem, jer je Radonjić tu već nekoliko godina. Poznaje igrače i klub, zna šta može da očekuje i to je več uigrana ekipa. Tu ima nekoliko mladića koji mene zanimaju.

Ja sam Kalinićem oduševljen, jer je on jedan od igrača koji je napravio jedan od najvećih i najboljih koraka u karijeri. Kad sam bio u Zvezdi, on je igrao za Vojvodinu i nisam ga ni primetio. Sad možete da zamislite kako je on napredovao. Postao je kompletan igrač, ima već tehniku bekova, može da igra pik en rol, da igra leđima, popravio je šut, a o odbrani da ne govorim. Nek je živ i zdrav, od njega se mnogo očekuje'', poručio je Pešić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke