Pešiću, zlato je imperativ!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 09.08.2022.
11:12
Izvor: Sportske.net

Svetislav Pešić je precrtavanjem Miloša Teodosića učinio radikalan korak ka cilju. Da li je pravedan?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Jučerašnji dan je bio još jedan šok za srpsku košarku. 

Čini se da je završena reprezentativna karijera Miloša Teodosića, ako je tako, onda je to učinjeno na ružan način, precrtavanjem sa spiska od strane selektora Svetislava Pešića od koga čitava košarkaška Srbija sada zahteva objašnjenje. 

Sa druge strane, Pešić ima cilj, osvajanje titule prvaka Evrope makar i na taj ružan način, a iako poriče da je naša selekcija favorit zbog neuigranosti ekipe, ovim potezom u kom briše legendu sa spiska jasno stavlja do znanja svima da je zlato imperativ. 

Imajući u vidu da se ne radi o povredi, niti o privatnim razlozima (što se jasno može naslutiti iz objava Teodosićevih bliskih prijatelja i supruge), jasno je da je sada već bivši kapiten precrtan zbog mišljenja selektora Pešića koje želimo da čujemo. Da li se služio trikovima Dude Ivkovića u kojima pokazuje autoritet tako što zaseče najboljeg, pa je sve to dodatno uveličao na jučerašnji način, ili jednostavno smatra da će Srbija bez njega imati bolji tim nego sa njim, na nama je da nagađamo jer je jasno da će ovo drugo reći po izlasku na konferenciju za novinare, a pravu istinu saznaćemo mesecima ili godinama kasnije. 

Znao je Pešić da uradi ovako nešto i ranije, ne samo u reprezentaciji. Čitali ste za Saleta Đorđevića, dobro je poznata situacija sa Vladimirom Radmanovićem, tada igračem iz NBA lige koji je bio izuzetan košarkaš te 2002. godine kada je u sred prvenstva pao u drugi plan. Mnogi se sećaju njegovog odnosa sa Jasikevičijusom, glavnim igračem Barselone 2003. godine kada je osvojena titula prvaka Evrope, Pešić nije voleo igrače koji su previše autoritativni, pa ga je praktično oterao iz kluba, iako je naglasio da je budžet problem. Jasičevičijus je kasnije osvajao Evroligu sa Makabijem, Barsa je ostala kratkih rukava, za razliku od naše reprezentacije koja je harala 2001. i 2002. kada je Pešić otpisivao zvezde. 

Selektor Srbije, koji nam je doneo toliko radosti početkom milenijuma, ume da bude i veoma okrutan i to odavno već nije tajna, možda bi Savanović mogao da vam govori o tome.

Umelo je da upali nekada, šok terapije i te kako mogu biti od koristi, čak je našoj košarkaškoj reprezentaciji to potrebno, a da li je selektor razmišljao o:

- igračima koji su stali uz Teodosića
- potencijalnom rušenju atmosfere
- mišljenju čelnih ljudi Saveza
- mišljenju javnosti
- potencijalnim svađama sa medijima na konferencijama?

Ona druga strana, strana sa drugim spiskom razloga za otpisivanje Teodosića, može da bude bitnija samo u jednom slučaju - u slučaju osvajanja zlata. Tada bi se i Pešiću nešto vuklo po parketu.

Na selektoru je da dokaže...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke