Pesma za Partizan - Saša Vezenkov sprečio Žalgiris da budu uz crno-bele!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.03.2023.
20:50
Izvor: Sportske.net

Kad crveno-beli učine uslugu crno-belima.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Žalgiris u "Žalgirio areni" sa 72:74 u okviru 29. kola Evrolige.

Dramatična završnica u Litvaniji u susretu koji su pratili i u Partizanu budući da je igrao direktan rival za mesto među osam najboljih.

Kako su do ovog kola imali skor 15-13, Partizan je navijao da Žalgiris izgubi pred svojim navijačima od lidera regularnog dela, a to se, na njihovu radost, i dogodilo.

Sve je išlo na vodenicu Olimpijakosa tokom najvećeg dela ovog susreta. Šakil Mekisik je blistao u prvih 20 minuta... Imali su čak 12 poena prednosti po ulasku u poslednju deonicu, pa i 14 nešto kasnije, a onda su se pojavljivale pukotine u defanzivi i Žalgiris se vraća u egal.

Imali su svoje situacije u završnici. Butkevičijus i Ulanovas su propuštali šanse, ali na suprotnoj nije Saša Vezenkov. U stilu Nikole Jokića, korner, iz okreta s jedne noge i pogodak koji je rešio pitanje pobednika na šest sekundi pre kraja.

Žalgiris je tako propustio priliku da se izjednači sa Partizanom na 6. mestu, te su van zone Top 8 u ovom trenutku, ali sa vrlo dobrim izgledima da se tamo nađu. 

Apsolutni junak susreta bio je Saša Vezenkov sa ključnim poenima. Na kraju ih je sakupio 25, uz osam skokova.

Može se reći i da je pobeda Monaka pogodovala Partizanu budući da je Virtus praktično ispao iz trke za Top 8 svojim 15. porazom u sezoni. Tim Saše Obradovića slavio je 81:68 i učvrstio se na 4. mestu na tabeli. Virtus i dalje gaji nade, imaju meč manje, ali utisak je da su iznad njih kvalitetniji timovi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke