Dnevnik uvreda - Pet najvećih nereda u derbiju koje svi želimo da zaboravimo...

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 30.05.2022.
11:01
Izvor: Sportske.net

Letele su baklje, pucali topovski udari, stolice na igrače, pa čak i jaja...

Pedja Milosavljevic/starsport/2022
Pedja Milosavljevic/starsport/2022

Povezane vesti

Derbiji Zvezde i Partizana u košarci nose ogroman rizik, čini se nikada više nego u poslednjih deset godina. 

Željko Obradović je po dolasku u Partizan rekao da je, između ostalog, došao da napravi i zdrav odnos sa Crvenom zvezdom što i dalje nikako nije slučaj, da će pokušati da obuzda navijače jer ima autoritet da to i uradi, a čini se da će u naredna dva meča biti na nikad većem ispitu što se toga tiče. 

Sa druge strane, i Dejan Radonjić radi na tome da prekinu omalovažavanja, videli ste i juče kada je otišao ka navijačima Crvene zvezde i kada je pokušao da ih smiri nakon ubacivanja predmeta na teren, a tu je bila čak i jedna staklena flaša. 

Kevin Panter je provocirao navijače Crvene zvezde koji nikako nisu ostali dužni, Lesor je krenuo da se obračuna i na sreću, svi su sprečili veliki incident. 

Ipak, desilo se i da veliki incidenti nisu sprečeni, vreme je da se prisetimo. 

Finale plej-ofa KLS, 2012. godina

Utakmica u Železniku, Partizan je pobedio i osvojio 11. uzastopnu titulu u prvenstvu, uslovi su bili izuzetno teški i utakmica je jedva privedena kraju. Navijači Zvezde su drmali konstrukciju koša kada bi igrači Partizana izvodili slobodna bacanja, a jedan broj navijača je pljuvao trenera crno-belih Vladu Jovanovića. Tada je Svetislav Pešić morao da reaguje i da smiri navijače Crvene zvezde. Sudija je razmišljao o pražnjenju tribine, ali se to nije desilo. 

Finale KRK, 2013. godina

Svi se nerado sećamo i finala Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu kada je jedan navijač Crvene zvezde krenuo ka navijačima Partizana u želji da im oduzme i zapali zastavu, završilo se neslavno, utakmica je prekinuta pri rezultatu 43:43 nakon što je nastao totalni haos na tribinama. Bilo je to 2013. godine, čini se početak velikih sukoba jednih i drugih, daleko većih od dotadašnjih. Tada je Duško Vujošević, trener Partizana, gađan od strane navijača Crvene zvezde, što od tada nije ništa retko. 

Tada je i Dragan Milosavljević, košarkaš crno-belih, pogođen upaljačem u lice.

Super liga Srbije, 12. kolo, 2014. godina

Partizan je pobedio ovaj duel sa 78:82 u Železniku, a prilikom proslave pobede sa navijačima, napadnuti su igrači Partizana i to tako što je bačena baklja među njih. Usledio je pravi rat, baklje su letele sa jedne na drugu tribinu, pravi haos u Železniku. Bogdanović je čak verbalno napadnut od strane nekoga sa Zvezdine strane, nakon čega je izbila velika bura.  

Jedan od košarkaša Partizana je tada i pogođen bakljom.

Plej-of KLS, 2015. godina

Crvena zvezda je povela sa 2:0 u pobedama protiv Partizana, a iznervirani navijači crno-belih su pogodili Stefana Jovića stolicom u glavu. Odmah su navijači Crvene zvezde krenuli u akciju, želeli su obračun sa protivničkom stranom, ali je veliki incident sprečen intervencijom žandarmerije. 

Super liga Srbije, 2016. godina

Neretki su bili incidenti na utakmicama 2016. godine, prvo su navijači Partizana 7. juna gađali navijače Crvene zvezde stolicama i bakljom, da bi dva dana kasnije bio bačen topovski udar od strane navijača crveno-belih što je razbesnelo "grobare". 

Super liga Srbije 2017. godina

Navijači Partizana su jajima gađali upravu i igrače Crvene zvezde, potom su razvili i uvredljiv transparent. Stradali su Petar Rakićević, kao i jedan od direktora crveno-belih, Davor Ristović, koji se žalio i na društvenim mrežama. 

"Sitnijih" nereda je bilo uvek, gađanja novčićima, vređanja ne izostaju na svakom meču i baš je to ono što je ključ kako bi se iskorenila netrpeljivost koja vlada godinama unazad. 

Nadamo se da će meč u sredu proteći u daleko mirnijem tonu, a za to je potrebno da svi smirimo strasti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke