Pet NBA igrača - Francuzi saopštili konačan spisak za OI, Nilikina će se boriti za medalju!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 07.07.2024.
21:01
Izvor: Sportske.net

Odlična ekipa.

EPA-EFE/ADAM DAVIS
EPA-EFE/ADAM DAVIS

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole objavio je konačnih 12 igrača koji će učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama.

Nakon duela sa Nemačkom, Nadir Hifi i Džejlen Hoard su završili svoju misiju na pripremama za najveću svetsku sportsku smotru, a sada je poznato ko takođe neće biti deo tima koji će na domaćem terenu pokušati da dođe do medalje.

U pitanju su košarkaši Vali Sansa Teo Maledon i  Monaka Eli Okobo. Tako imamo potpuni spisak Vensana Kolea, a na njemu se nalazi novopečeni igrač Partizana Frenk Nilikina. Tu je i pet NBA igrača poput Bilala Kulibalija, Rudija Gobera, Viktora Vembenjame, Nikole Batuma i Evana Furnijea koji je, doduše, slobodan agent u ovom momentu.

Endrju Elbisi (Gran Kanarija), Nikola Batum (LA Klipers), Ajzea Kordinije (Virtus), Bilal Kulibali (Vašington), Nando de Kolo (Asvel), Evan Furnije (trenutno bez kluba), Rudi Gober (Minesota), Matijas Lesor (Panatinaikos), Frenk Nilikina (Partizan), Metju Strazel (Monako), Viktor Vembanjama (San Antonio), Geršon Jabusele (Real Madrid).

Francuzi će se nadmetati u grupi sa Japanom, Nemačkom i Brazilom.

"Trikolori" će u ponedeljak ugostiti Nemačku u Monpeljeu, a zatim im 12. jula u goste dolaze naši ''orlovi'' i taj meč će biti odigran u Lionu, u LDLC Areni.

Do kraja priprema Francuzi će odigrati i meč protiv Kanade 19. jula i Australije dva dana kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke