Pet razloga poraza Srbije od Nemačke

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 10.09.2023.
17:03
Izvor: Sportske.net

Zašto smo danas izgubili finale...

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sitnice su odlučile, svi ćete se složiti. 

Nemačka je zasluženo prvak sveta, odigrali su sjajno prvenstvo, završili sa 8 od 8 što se tiče pobeda, a naš tim je zasluženo bio u finalu i možemo reći da smo ponosni na ove momke. 

Šta je odlučilo finale?

Mi smo odabrali pet ključnih stvari koje su uticale na konačan ishod finala, a to su:

Ognjen Dobrić 

Povreda srpskog krilnog igrača je bila jedna od ključnih stvari u ovom finalu. Njegovi prodori koji su viđeni u polufinalu su nedostajali ovoga puta, sveli smo se u napadu na par opcija što nije bilo dobro, posebno u drugom poluvremenu. Marinković je dobro počeo, ali se istrošio brzo u odbrani i nije izdržao pritisak. 

Odbrana Nemačke

Posebno ističemo njihovu odbranu na Nikoli Mulutinovu, čini se da je to bio ključ ove utakmice. Neverovatno su ga i udvajali, čak su i trojica igrača nemačke reprezentacije bila pored našeg gorostasa, a Milutinov nije nalazio dobra rešenja  i neretko je bivao i izblokiran. Sa druge strane, ostavili su nas sa smanjenim brojem rešenja u napadu, posebno u poslednjoj deonici kada su rešavali naši najneiskusniji igrači. 

Neiskustvo naših igrača

Veliki deo četvrte deonice igrali su Nikola Jović i Filip Petrušev, obojica su među najmlađima na šampionatu, obojica su rešavali kada je to bilo najpotrebnije i nažalost, nisu pogađali. Požurili su kada nije bilo potrebe, ali ovako se stvaraju igrači, čak i oni najveći. 

Sudijski kriterijum

Čini se da su dozvolili Nemcima da igraju previše grubo, dosta faulova koji su bili na ivici nije svirano, mi smo ovoga puta bilo nešto manje agresivniji.

Denis Šruder

Apsolutno najbolja njegova partija u dosadašnjem delu prvenstva, igrao je pametno, trošio vreme kada je to trebalo, završavao akcije na najbolji mogući način, imao je mirnu ruku i niko nije mogao da ga omete tako lako. Možda je, od svih zvezda, najbolje reagovao na odbranu Alekse Avramovića. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke