Pet, šest, dva, pet, pet, četiri, dva - Previše je ljudi da bi bilo slučajno!

Autor: Mladen Heleta
petak 08.12.2023.
23:03
Izvor: Sportske.net

Zvezda neshvatljivo i dalje bez pobede u gostima.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Pisali smo u najavi upravo završenog duplog kola košarkaške Evrolige kako je došao pravi trenutak, možda i presudni, da Crvena zvezda uđe u seriju pobeda, na krilima onog velikog domaćeg trijumfa protiv Anadolu Efesa.

Međutim, već na prvom stepeniku, od dva koja je morala da pređe u Španiji, ekipa koju predvodi Janis Sferopulos se spotakla. Izgubila je od Valensije sa 85:81, a večeras se spotakla i na drugom, pošto je poražena od Baskonije sa 87:85 i nakon 13 odigranih kola je tek 15. na tabeli sa skorom 4-9.

Naravno da ništa nije izgubljeno, plej-of zona je udaljena svega tri pobede od crveno-belih, velika je gužva na tabeli, ali šampion Srbije ne izgleda dobro ove sezone, a pogotovo je nevorovatan način na koji gubi utakmice u gostima.

Podsetimo, pre Valensije i Baskonije je Zvezda u gostima izgubila od Žalgirisa sa 79:74, Virtusa sa 85:79, Partizana sa 88:86, Barselone sa 86:81 i Olimpijakosa sa 88:83.

Dakle, najubedljiviji poraz bio je onaj u Bolonji od Virtusa sa šest poena razlike!

Crvena zvezda je sve ove utakmice mogla da odvede na svoju stranu, konkretno je Žalgiris i Partizan morala da pobedi, prema svemu viđenom na ta dva meča, ali nije uspela ništa da uradi. I to ne može da bude slučajno, sedam puta je previše…

Zvezda će naredna tri meča odigrati u Beogradu, dva kod kuće protiv Albe i Reala, a onda će biti nominalni gost Makabiju. Da bi uopšte moglo da se nadalje priča i piše u Zvezdinoj evroligaškoj sezoni, ona će na ova tri meča morati da pronađe makar dve pobede, kako zna i ume.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke