Pet stvari koje niste znali o Danteu Egzumu novom pojačanju Partizana!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 10.07.2022.
10:48
Izvor: Sportske.net

Strašno pojačanje i veoma interesantan momak...

EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Povezane vesti

Dante Egzum je novi igrač Partizan. Nekadašnji peti pik drafta nije ostvario očekivanja u NBA, pre svega zbog povreda, ali nema nikakve sumnje da će biti ogromno pojačanje za Partizan. Australijanac je u Barseloni pokazao klasu, ako ostane zdrav, crno-bele bi mogao da odvede na potpuno drugi nivo.

Ovo su stvari koje verovatno niste znali o novom košarkašu Partizana.

1. On iz prve ruke ima informacije kako je igrati sa Majklom Džordanom, tačnije o radnoj etici najboljeg svih vremena, jer je njegov otac Sesil bio saigrač "letećeg Majkla" na Severnoj Karolini. Otac mu je pričao o Džordanovoj posvećenosti i o tome kako je uvek bio prvi na treningu, ali i ostajao da radi individualno.

2. On je produkt čuvenog australijskog instituta za sport koji sponzoriše vlada ove zemlje i od početka je bio projektovan kao najtalentovaniji australijski igrač, mada se neka poređenja sa Derikom Rouzom na primer nisu baš ostvarila. 

3. Veliki je fan australijskog ragbija, navija za Esendon, "Bombardere" iz Severnog Melburna i često nosi patike koje su inspirisane bojama (crveno-crnom) ovog kluba.

4. Dante ima sestru bliznakinju Tijeru koja je bila gimnastičarka, a onda se prebacila na atletiku, sprinterske discipline, kao i skok udalj gde je pre par godina i osvojila državnu titulu. 

5. Zanimljivo da je Kajri Irving rođen nekoliko ulica od Dantea, tačnije kuće u kojoj se posle povratka iz Amerike, nastanio Egzumov otac Sesil. 

Podsetimo, AdmiralBet ima kvote za osvajanje Evrolige, Partizan je na 50, Zvezda na 100, a naš favorit je Barselona na čiju titulu prvaka Evrope je kvota sa 6.40 pala na 4.70.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke