Pet stvari koje su obeležile duel Partizana i Panatinaikosa

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 30.11.2023.
23:31
Izvor: Sportske.net

Fantastična igra u finišu.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Pobeda Partizana protiv Panatinaikosa posle produžetka, crno-beli su igrali odlično u završnici i dobili utakmicu, sasvim zasluženo. 

Šta su glavni razlozi?

Možda je najveći Kevin Panter koji je pokazao da je povreda prošlost i da možemo da računamo na njega, kao i Zek Ledej koji se pojavljivao uvek kada bi to bilo potrebno. 

Ipak, bilo je tu pojedinaca koji su "x faktori", a evo još nekih stvari koje su obeležile ovaj duel.

Energija

Koji procenat gledalaca je očekivao pobedu Partizana kada je PAO otišao na deset razlike? 

Ne veliki, to smo sigurni, ali energija koju su košarkaši Partizana večeras prikazali je za primer, o tome je i Željko pričao na konferenciji za medije. 

 Očajan šut, a pobeda
 
 Nećete često videti da ekipa šutira za tri poena ispod 30% (i ne samo to, bilo je i ispod 25% do poslednja dva minuta utakmice dok Doužer i Panter nisu počeli da pogađaju za tri poena), a da pobedi utakmicu Evrolige. Dakle, jasno je da je Partizan radio ostale stvari kako treba, počev od energije u odbrani i dobrog građenja koša, ali i zbog slabog šuta protivnika koji je bio još gori - 25%.
 
 
 Najbolji skakač Partizana - Danilo Anđušić
 
 I drugi je jedan od nižih, Pi-Džej Doužer, on je imao skok manje od Anđušića koji je skupio 8. Dokaz da građenje koša podrazumeva ponekad i da spoljni igrači pripomognu usled velike borbe centara, to su danas fenomenalno čitali Danilo Anđušić i Doužer koji je odigrao još jednu fantastičnu utakmicu.
 
 Kaboklov dolazak znači i bolji Partizan u skoku
 
 Bruno Kaboklo je danas pokupio nekoliko veoma bitnih skokova, dva u napadu, imao je par zakucavanja koja su dizala publiku na noge i ono što mora da popravi jeste igra u odbrani. Pogodio je pet od šest šuteva, a ono što moramo napomenuti jeste da možemo da zaboravimo na onaj glavni problem Partizana, a to je bio skok.
 
 Baš se igralo Doužeru

 
 Izuzetan je u napadu, večerašnja utakmica sa njegove strane je dokaz da Partizanu verovatno i ne treba plejmejker. Uzimao je neke šuteve koji su bili bitni, pogađao, očigledno je da može čak i bolje od ovoga. Čita protivničke odbrane bez problema, lako uviđa da li postoji "mis-meč"... 
 
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak