Petrušev blistao, Olimpijakos "ujeo" prvaka Evrope i u trileru osvojio Superkup Grčke

Autor: Mladen Heleta
nedelja 29.09.2024.
22:21
Izvor: Sportske.net

Kakvi nas tek dueli imeđu ovih timova čekaju.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa odbranili su trofej u Superkupu Grčke, pošto su u finalu na Rodosu savladali najvećeg rivala Panatinaikos sa 86:85.

Dakle, sezona je u Grčkoj počela isto kao i prošle godine, a svi znamo kako se završila - titulama Panatinaikosa u Evroligi i domaćem šampionatu.

Sada su ova dva tima još jača, verovatno i najjača u Evropi na papiru i tek nam slede njihovi epski dueli.

Ovo što smo večeras videli puno obećava, a jedan od najboljih kod pobednika bio je srpski krilni centar Filip Petrušev, koji je upisao 18 poena i osam skokova (indeks korisnosti 21).

Poen više ubacio je Tajler Dorsi, ali je Petrušev, uz Vezenkova, napadački najjače "vukao" crveno-bele u samoj završnici, kada je Olimpijakos odbio silovit nalet ekipe Ergina Atamana.

Vezenkov je meč završio sa 20 poena, većinu je dao u poslednjoj deonici. Evan Furnije je pobedi doprineo sa sedam poena.

Kod Panatinaikosa, bolji od ostalih bili su Grigonis sa 19 poena i Slukas sa 18. Kendrik Nan je dodao 15 poena, Grent 12, a Lesor je imao 11 poena i osam skokova.

Na kraju meča je Matijas Lesor bio u "glavnoj ulozi", jer je zamalo ušao u fizički obračun sa pristalicama Olimpijakosa.

Treba napomenuti da za Olimpijakos nisu igrali centri Milutinov i Fal, dok je PAO bio oslabljen za plejmejkera Lorenca Brauna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke