Petrušev oduševio Turke, otkud broj 33 na dresu i zašto baš Novicki?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 11.10.2021.
12:30
Izvor: Sportske.net

Petrušev govorio turskim medijima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Filip Petrušev je jedno od najvećih pojačanja Efesa ove sezone, a istakao je da je Mega bila fantastična odskočna daska za njegovu karijeru. 

"U Megi sam igrao najbolju košarku u životu, bilo je zabavno. Poboljšao sam se, sve sam pokazao, da igram i u reketu i van njega. Najbolja košarka koju sam igrao ikada", rekao je Petrušev. 

Pred početak ove sezone Petrušev je igrao Letnju ligu NBA, izabrala ga je Filadelfija kao 50. pika. Da li mu se svidelo u Americi?

"Bilo je u redu, možda ne kako sam očekivao. Letnja liga je bila zabavna, bilo je u redu. Najteže je tamo privići se jer sam imao tri treninga i igrali smo utakmicu. Zbog toga je bilo mnogo slobodnog stila u toj košarci", rekao je Filip Petrušev. 

Zašto je izabrao broj 33 na dresu?

"Počeo sam da nosim broj tri kada sam otišao od kuće, a tri je i srpski broj. Volim trojku na svom dresu, a kada imam dve trojke onda je još bolje. Dirk Novicki mi je bio idol. On je visok i ja sam uvek bio visok. On je radio sa te pozicije sve, pogađao je fejd avej, ali dopadao mi se i Kobi Brajant i zbog njegovog mentaliteta i strasti", rekao je Petrušev. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke