Petrušev opet dobio kritike od Ivanovića

Autor: Darko Mitrović
petak 20.01.2023.
22:43
Izvor: Sportske.net

Da li je to presudilo?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je večeras pretrpela deseti poraz u 20 odigranih kola Evrolige, i to prilično bolan od Žalgirisa u Kaunasu, gde je Zvezda na ulasku u završnicu meča imala sedam poena prednosti, a onda dozvolila rivalu da napravi seriju 13:0.

Pitanje pobednika rešio je Edgaras Ulanovas sa dve vezane trojke u finišu meča, a Žalgiris je na kraju trijumfovao sa 71:66.

Posle meča, trener Crvene zvezde istakao je lošu prvu četvrtinu i lošu završnicu meča kao ključne za ovakav epilog.

''Večeras smo počeli veoma loše i meko, a završili takođe loše. Između početka i kraja igrali smo odbranu, strpljivo u napadu, i imali smo rezultat. Međutim, u poslednja dva minuta nismo imali ideje u napadu, nismo igrali ništa, a trojke Ulanovasa su odlučile utakmicu.

Naš veliki problem je bio način na koji smo igrali prvih 20 minuta. Nismo počeli utakmicu kako bi ozbiljna ekipa trebalo. Nije pitanje da li igrate dobro ili loše. Utakmicu treba da počnete snažno sa jasnim idejama. U prvih 20 minuta nismo igrali. Imali smo 10 lako izgubljenih lopti, i to nije zato što je Žalgiris igrao agresivno. Jednostavno nismo igrali dobro'', objasnio je Ivanović.

Zašto je Zvezda stala u poslednjih četiri-pet minuta?

''Kao što sam rekao, u poslednja dva minuta smo igrali loše u napadu bez ikakvih ideja. Žalgiris je promenio sistem odbrane, a mi smo samo pokušali da igramo 1 na 1. Imali smo neke lude šuteve, to nije način da se pobedi'', naglsio je Ivanović.

Filip Petrušev je i ovoga puta bio najefikasniji u ekipi Crvene zvezde, meč je završio sa 16 poena, dao je značajan doprinos preokretu u trećoj četvrtini, ali ni ovoga puta nije mogao da izbegne kritike od strane trenera Ivanovića.

"Igrao je dobro, ali ko je dozvolio Ulanovasu da na kraju pogodi te dve trojke? Petrušev", zaključio je Ivanović.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke