Petruševu minutaža rapidno pada, a biće mu još teže u Olimpijakosu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 15.10.2024.
23:54
Izvor: Sportske.net

Još uvek mu ostaje mogućnost da napusti Pirej.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Nedavno je reprezentativac Srbije Filip Petrušev za grčke medije govorio kako mu je letos propao povratak u Crvenu zvezdu.

Verovatno bi se krilni centar vratio na Mali Kalemegdan da se u pripremnom periodu nisu povredili centri crveno-belih iz Pireja Mustafa Fal i Nikola Milutinov, ali je u nedostatku drugih rešenja uprava kluba iz Pireja želela da zadrži Petruševa.

Ipak, kako vreme odmiče minutaža 24-godišnjaka sve je manja i manja, a na to utiče i povratak oporavljenog Mustafe Fala, a na parket će se uskoro vratiti i Nikola Milutinov.

Tako je Petrušev večeras u trijumfu Olimpijakosa protiv Armanija ostao bez poena, a na terenu je Srbin proveo tek 6:33 minuta.

U prethodnom kolu Evrolige protiv Žalgirisa Petrušev je igrao znatno više 11:37 minuta i postigao osam poena, a ubedljivo najveću minutažu Srbin je imao na startu takmičenja kada je u duelu sa Fenerbahčeom proveo 18:01 minut i ubacio devet poena.

Dakle, svakom narednom utakmicom Petrušev je igrao sve manje i imao skromniji učinak, a kada se Milutinov vrati biće mu još teže da se nametne treneru Jorgosu Barcokasu.

Opcija da ode iz Olimpijakosa u neki evroligaški tim postoji, jer je od ove sezone ukinuto pravilo koje igračima ne dozvoljava da u toku sezone pređu iz jednog u drugi klub Evrolige, pa Zvezda možda još uvek može da reaguje i dodatno ojača tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke