Pisala se istorija u "Areni" - Najveći povratak ikad za Partizan!

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.01.2024.
22:57
Izvor: Sportske.net

Neverovatan preokret.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana uspeli su da savladaju Makabi iz Tel Aviva u neverovatnoj utakmici u "Štark areni".

Katastrofalno su otvorili meč izabranici Željka Obradovića, gubili sa 0:16, nisu mogli da se sastave u oba smera. U jednom momentu druge deonice, razlika je iznosila čitavih 24 poena u korist Makabija.

Međutim, pojavila se energija s krajem prvog poluvremena i nju je uneo Džejms Naneli iako je Pi-Džej Doužer vukao ekipu tokom tog perioda kada apsolutno ništa nije išlo.

Impozantan pristup crno-belih, uloge su se potpuno zamenile i Partizan je postepeno topio prednost svog rivala da bi do potpunog povratka došli u završnici trećeg kvartala, a sa dve vezane trojke Smailagića i Jaramaz dospeli do "+6" koji su se ispostavili kao ključni.

Ovaj preokret Partizana svrstava se u jedne od najvećih u istoriji Evrolige. Tačnije, od 2007. godine otkako postoji merenje prema posedima. Listu predvodi Prokom koji je u sezoni 2012/13 sustigao 28 poena koliko je u svom džepu imala Montepaski Sijena. Na drugom mestu je povratak Bamberga protiv Barselone od "-27" u sezoni 2017/18. Treće mesto zauzima Armani koji je nadoknadio "-25" u duelu sa Darušafakom u kampanji 2016/17 i na četvrto mesto je sada zaseo Partizan.

Crno-beli su i do sada bili na četvrtoj poziciji budući da je njihov povratak protiv Milana iz sezone 2008/09 kada su nadoknadili 23 poena razlike takođe jedan od istorijskih i tako sada Partizan ima čak dva od prvih pet najvećih povratničkih mečeva u istoriji Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke