Pistonsi pronašli Bobija, Dragić se vratio tamo gde poznaje obruče!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 09.11.2017.
09:10
Izvor: Sportske.net

Što se kaže "Zmaj" Dragić se podsetio starih dana, a "nestali" Bobi se konačno pojavio i pokazao da zaslužuje šansu. Bjelica prekinuo promašaje Minesote, ali su "Vukovi" za šampiona bili tek trening...

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Kako smo i konstatovali, Golden Stejt je našao sebe. "Spleš braća", Kari i Tompson su namestila ruku, ceh je noćas platila Minesota. Bekovi šampiona su im utrpali 50 poena, u trećoj četvrtini su Voriorsi dali 44 koša, odsustvo Duranta se nije osetilo.

Na drugoj strani, petorka "Vukova" dvocifrena, ali slab šut za tri poena, sedam promašenih bacanja, jasno, nisu mogli ozbiljnije da se suprotstave. Bjelica neprimetan, 14 minuta na parketu, pogodio je jednu trojku. Zanimljivo, ona je bila i prva za Minesotu, posle 11 promašaja tokom prvog poluvremena.

Hasan Vajtsajd je dominirao pod koševima u Arizoni, 23 poena, 10 skokova, 4 blokade, Dragić sjajan sa 29 poena, 9 skokova i 4 asistencije, Hit je spustio na zemlju Sanse, efekat promene trenera više ne radi u Feniksu. Papiri još nisu stigli, Greg Monro koji je stigao u trampi za Bledsoa, nije imao pravo igranja. Devin Buker je brojao do 30 kod domaćih, ali ne baš uz impresivan procenat šuta. Feniks kao da nije igrao odbranu, u prvom poluvremenu su primili 69 poena.

Dragić je uz smeh posle meča rekao da poznaje obruče u dvorani, inače Majami je pogodio 12 trojki, najviše u sezoni i imao odličan procenat šuta.

Klasik između Bostona i Lejkersa pripao je objektivno jačim Seltiksima. Ređaju pobede, ovo je deseta u nizu, Kajri je dao 19 poena, odlična partija Australijanca Bejnsa koji je zamenio Horforda, ubacio 21 poen i imao 8 skokova. Povredio se i ruki Tejtum, Boston je vodio sa 20 u prvom poluvremenu, ali su se Lejkersi vratili, dobre role igrača sa klupe, Klarksona i Rendla su ih spustile na posed, ali nije bilo dovoljno, u poslednjoj četvrtini, favorit se nekako održao. Mladi tim Lejkersa je skupo koštalo prvo poluvreme u kome su izgubili čak 12 lopti.

Orlando je razbio Njujork, Vučević je ubacio 24 poena, Furnije 23, Gordon 21, Medžik je šutirao preko 53%, pokazali su ponovo zbog čega su jedan od najproduktivnijih napada lige, pa skor 7-4 ma koliko izgledao nestvarno, ipak ne treba nikoga da čudi, igraju iznad svih očekivanja.

Ali, ma koliko Orlando bio iznenađenje, Detroit je niotkuda stigao do skora 8-3. Dramond je noćas ubacio 21 poen Indijani, promašio svih sedam bacanja, ali imao i 21 skok.

Konačno smo videli i Bobija Marjanovića, manje od 9 minuta, ali 9 poena, 4 skoka, promašio je samo jedan šut, on za razliku od Dramonda ne greši sa bacanja, ali i ne dobija šansu. Bobi je od 11 mečeva igrao samo na dva, manje od pet minuta protiv Njujorka i noćas u sudaru sa Indijanom.



Golden Stejt - Minesota 125:101
Feniks - Majami 115:126
Boston - Los Anđeles 107:96
Orlando - Njujork 112:99
Detroit - Indijana 114:97

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Išizaki
Thursday, 09.11.2017
13:27

Samo da sa Tejtumom nije ništa ozbiljno. Bilo je tesno jutros, bili prišli Lejkersi na tri poena i tu sam prestao da gledam.

avatar
chaki
Thursday, 09.11.2017
11:31

Bravo Bobi, prosle sezone je trener rekao da mu je trebao dati vise minuta i sad ove opet isto, bio bi bolji od Dramonda da igra od 30 do 40 min

avatar
RUSKI CAR
Thursday, 09.11.2017
21:21

Kad bi on igrao 20 minuta, bila bi pesma, ovako 5-10 min mu je tek zagrevanje!

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 09.11.2017
10:39

Radonja je, mislim, jedini trener na svijetu koji je Bobiju nasao crtu. :) Vidi se da ima ogroman potencijal, ali nervira to sto tako zna da se spetlja s loptom da zabrlja napad u pocetnoj fazi. Ono, trener crta semu, preuzimanja, cuda, a Bobi napravi korake odmah na pocetku ili sam sebi izbije loptu.