Pistonsi ubacili 21 trojku, ni to im nije vredelo protiv nezadrživih Lilarda i Janisa!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.01.2024.
23:51
Izvor: Sportske.net

Ni odlično šutersko veče im nije pomoglo da iznenade favorita.

Beta/AP Photo/Paul Sancya
Beta/AP Photo/Paul Sancya

Povezane vesti

Detroit Pistonsi ove sezone imaju najlošiji učinak u NBA ligi, samo četiri trijumfa su ostvarili od početka sezone, ali su večeras na svom terenu prikazali vrlo dobru partiju protiv Milvoki Baksa, jedne od vodećih ekipa u Istočnoj konferenciji.

Na kraju, 141:135 za Bakse, uz izvanrednu partiju Demijana Lilarda.

Međutim, osim odličnog otpora, nisu uspeli da učine nešto više, pa sada imaju skor 4-38 na poslednjem mestu Istoka, a Milvoki je sada na skoru 29-13, odmah iza vodećeg Bostona.

Bila je ovo ravnopravna utakmica u svom najvećem delu, a glavni razlog zašto je Detroit tako dugo održavao rezultatsku neizvesnost jeste njihov izvanredan šut za tri poena. Pistonsi su večeras pogodili čak 21 trojku iz 37 pokušaja, odlično su se držali, ali na ulasku u poslednjih četiri-pet minuta Baksi prave seriju 9:0, prelaze u vođstvo rezultatom 126:121 i do kraja meča nisu ispuštali stečenu prednost.

Demijan Lilard je sa 45 poena, 11 asistencija i 6 skokova bio najbolji u ekipi Milvokija i tako ušao u istoriju svog tima kao prvi igrač Baksa sa više od 40 poena, više od 10 sokova i više od pet postignutih trojki na jednoj utakmici. Uz njega sjajan i Adetokumbo sa 31 poenom, 10 skokova i 7 asistencija, a odlični su bili i Lopez sa 19 poena i 10 skokova, Midlton sa 17.

Kod Pistonsa najefikasniji Alek Burks sa 33 poena (trojke 7/14), Tompson ga je pratio sa 22 poena, Ajvi je upisao 18, uz po 6 skokova i asistencija, a Bojan Bogdanović je meč završio sa 19 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke