''Plava noć'' u Podgorici - Bokan: ''Ovo je mnogo više od promocije tima''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.09.2022.
23:36
Izvor: Sportske.net, Vijesti

Budućnost svečano predstavila ekipu za novu sezonu.

Dragana Stjepanovic / STARSPORT
Dragana Stjepanovic / STARSPORT

Povezane vesti

Za ekipu podgoričke Budućnosti nova sezona počinje u nedelju, utakmicom protiv Splita u ''Morači'' u okviru prvog kola AdmiralBet ABA lige.

Tri dana pre toga, crnogorski šampion je predstavio tim za sledeću sezonu, pod vođstvom novog trenera Vlade Jovanovića.

Prisutnima se obratio predsednik kluba Dragan Bokan koji je večerašnju ''Plavu noć'' okarakterisao kao mnogo značajniju od običnog predstavljanja tima.

''Večerašnja promocija tima na početku nove sezone je i mnogo više od toga, ovo je veče koje slavi uzajamnu podršku, prijateljstvo, zajedništvo i pobedu nad izazovima. Srećan sam što sam okružen prijateljima, zaljubljenicima u sport i onima kojima je košarka stil i način života. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja to što smo na ovom mestu, punom simbolike, baš tu gde se daje srce na terenu okupili prijatelje naše Budućnosti, ljude koji su prema svojim mogućnostima, pružili podršku klubu od kada sam imao čast da preuzmem kormilo našeg kluba, ne zaboravljajući ni sve drage prijatelje koji su bili podrška klubu, a koji noćas nisu sa nama.

Poznato vam je da je moje životno opredjeljanje takvo da su svi moji planovi i stremljenja dugoročni i zasnovani na realnim i zdravim osnovama. Na isti način sam sa Upravnim odborom pre punih 11 godina, pristupio zadatku da Budućnost vratimo na poziciju kojoj pripada, sa ciljem da bude uspešan, moderan klub, ravnopravan takmac klubovima iz razvijenijih zemalja, interesantan za sponzore. Plavo veče je divna prilika da se toplo i od srca zahvalim, vama dragi prijatelji iz kruga mojih poslovnih partnera i ličnih prijatelja, kao i vama odgovornim predstavnicama lokalne uprave. Posebno hvala gradonačelniku Ivanu Vukoviću. Hvala predstavnicima medija, svim novinarima na tome što su svih ovih godina uz nas, klub je ponosan na naše međusobno uvažavanje i poštovanje. Hvala vernim navijačima, Varvarima, čija podrška nikad nije izostala", poručio je Bokan, a prenose ''Vijesti''.

On dalje naglašava da je Budućnost odavno izašla van lokalnih okvira.

"Više puta sam u javnosti istakao da sam onu najlepšu satisfakciju tokom vođenja kluba, lepšu i od pozlate najvećeg uspeha i trofeja (AdmiralBet) ABA lige u istorijskoj sezoni 2017/2018, dobio na tribinama pune, renovirane Morače, onda kada više od 5.500 navijača u najvećoj dvorani u državi uglas nose tim ka novoj pobedi. Baš takve slike su najlepša potvrda onoga što Budućnost Voli danas jeste. Ponos grada i države, respektabilan i jak projekat u evropskim okvirima. Budućnost Voli izašao je iz lokalnih okvira. Naš klub već decenijama slovi za nosioca razvoja crnogorskog i regionalnog sporta čineći nas liderom u misiji jačanja dobrih odnosa u ABA regionu", zaključio je Bokan.

PG - Petar Popović, Fil But, Tre Bel-Hejns, Igor Drobnjak,

SG - Suad Šehović

SF - Kameron Rejnolds, Edin Atić, Aleksa Ilić, Aleksandar Lazić.

PF - Marko Jagodić-Kuridža, Aleksa Ilić, Alfa Kaba, Eron Vajt

C - Kenan Kamenjaš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke