''Pljušte'' teške optužbe, da li je ovo početak kraja Đordijeve Evrolige?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.04.2018.
21:02
Izvor: Sportske.net

Ovakav udarac Bertomeu još nije doživeo, kakve će biti posledice?

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Pravi košarkaški zemljotres u Evropi izazvao je vlasnik atinskog Panatinaikosa Dimitris Janakopulos, koji je tokom dana najavio istupanje njegovog kluba iz Evrolige i prelazak u FIBA ligu šampiona.

Tu informaciju ste već imali priliku da pročitate na našem sajtu, ali se Janakopulos tu nije zaustavio.

Nešto kasnije je na Instagramu izneo teške optužbe na račun čelnika Evrolige Đordija Bertomeua.

''Evroliga mafija! Završićemo vas, niko se ne igra sa Panatinaikosom''.

Zbog čega tako razmišlja, Janakopulos je potkrepio i brojkama koje ne idu u prilog Evroligi. Kao zaključak je izneo i stav da bi Đordi Bertomeu trebalo da podnese ostavku i povuče se iz tog posla.

''Posle 17 godina, gospodin Bartomeou i njegova ekspertiza doveli su dohodak Evrolige do 'astronomskih' 40 miliona evra, što je manje od ragbija, kriketa i rukometa...

On je tako uspešan da možda treba da mu damo bonus. Matematika je takva da 16 timova ulaže oko 300 miliona svake godine i zauzvrat ukupno prihoduju 40 miliona. U bilo kojoj drugoj kompaniji neko sa toliko lošim rezultatima bi podneo ostavku, ali Đordi to neće, a čak se oseća i uspešnim'',
napisao je Janakopulos.

Posle svega ovoga, ako Panatinaikos zaista odustane od Evrolige i zaigra FIBA Ligu šampiona, postavlja se pitanje kakve će to posledice ostaviti na još uvek vodeće evropsko takmičenje. Da li će PAO pokrenuti ''lavinu'' i, za početak, na primer povući pojedine evropske velikane da se umesto za Evrokup odluče za FIBA Ligu šampiona?

Čeka nas zanimljivo leto, a na FIBA je da iskoristi ovu iznenadnu priliku koja joj se ukazala. Kako zna i ume...
-
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 12.04.2018
21:57

Pa ovu pricu moze progutati samo neko sa osnovnom skolom i izrazito niskim koeficijentom inteligencije. Em sto od sponzora zaradjujete ogromne pare,od prodatih karti jos vece,od samog ucesca poprilicno velike,a svaki klub na dresu ima natpis BET pa nesto,a onda odjednom neki igrac,uglavnom bitan,udje na 2 minuta i izadje,kao zbog povrede,a sledeci put Noris Kol igra rezultatski potpuno beznacajnu utakmicu 38:30 minuta i naravno ulazi u plus,inace to je igrac koji je odigrao najvise minuta na jednoj utakmici EL od nastanka,ne racunajuci produzetke i ponovicu u rezultatski BEZNACAJNOJ utakmici! Sto se para od EL tice,pa recimo da PSG osvoji ligu,kup i LS,od tih takmicenja zaradio bi nekih 100m eura ukupno,a ulozili su samo za tu sezonu tipa 400m,ali ce na kraju godine opet biti u plusu.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 12.04.2018
21:36

Velike posledice ce imati PAO, a to ce najvise da se oseti kada OLY uspostavi opaku hegemoniju u Grckoj.... Niko naravno, ne zeli da igra takmicenje koje ne nudi nista na finansisjkom planu, tako da ce svi ostati uz ULEB takmicenje, a i vezani su ugovorima.... Ironija je da se poseze prica o prihodu kao argument protiv ULEBA, a zna se da je to daleko profitabilnije takmicenje od FIBE...Samo tv prava cine veliku zaradu u ovom takmicenju, vecina ima milionske iznose, Makabi cak 3m prihoduje od toga. Publiku pre svega, privlace jaki protivnici, drugi velikani, imena, tu je takodje odlicna zarada, jer su karte i sezonske dosta skuplje kod drugih Evroligasa.... Kao fond prihoda od samog takmicenja, svaka pobeda donosi 37k, dok u cetvrtfinalu 70k. Ucesnici fajnal fora su dobri najmanje 300k, dok osvajac citavo milionce. Drugi je kalup sto najveci ovde izdvajaju po 30-35m za godisnje budzete svojih timova.... Kod FIBE je situacija toliko losa, da osvajac citavog takmicenja, od prve tekme do finala, ukupno zaradi oko pola miliona, i to je sve.... Zvezda recimo, prosle sezone uzela oko 600k na bazi pobeda, i to igrajuci samo regularni ligaski deo EL.....Pored navedenog sa finansijskog aspekta, tu je i takmicarski, gde su protivnici u Fibinom takmicenju uglavnom zivi uzas, daleko nizi nivo kosarke se igra, i gde pritom to nikome nije zanimljivo da prati, samim tim tv prava nikakva, od ulaznica i sezonskih ce imati daleko manje..a i sudije su ocajne tamo, bukvalno nizi nivo je sve....Treba da trcis sa najboljima da bi bio najbolji, i da bi mogao da ostanes na visokom nivou, u suprotnom propadas i zato ce PAO imati velike probleme zbog ove odluke... vreme ce to i pokazati, dok mnogih bogati turski i ruski timovi cekaju na mesto u EL, tako da samo takmicenje ne slabi ovim desavanjem, i samo je PAO sam sebe ukanalio sa ovim potezom....FIBA je prodala svoja prava ULEBU svojevremeno, i nema prava da se buni sad, kasno je...Dokle god budu davali sicu i mizeriju u odnosu na Uleb, oni ce iznova i iznova biti porazeni, sa sve druzinom koja im se pridruzi....

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Thursday, 12.04.2018
21:30

Povukao bi se on da je u minusu kao vlasnici klubova tj. država ali očigledno da mu privatna liga dozvoljava da radi šta hoće sa njom i što se tiče pravila i što se tiče finansija. Jedino što klubovi mogu je da istupe.

avatar
Goran_Ilic
Friday, 13.04.2018
08:32

Istina.liga je privatna firma,izracunaj pa se ili skloni ili prikloni.