Pobeda Panatinaikosa za predsednika, Barsina šok terapija bez efekta

Autor: Boban Filipović
četvrtak 08.02.2018.
22:05
Izvor: Sportske.net

OAKA ostaje neosvojiva tvrđava, Makabi napravio veliki korak ka plej-ofu...

EPA/TONI ALBIR
EPA/TONI ALBIR

Povezane vesti

Košakaši Panatinaikosa su savladali Baskoniju u utakmici koja je počela bojkotom himne Evrolige kao znakom solidarnosti sa predsednikom Janakopulosom, koji je pre nekoliko dana dobio jednogodšnju suspenziju od strane rukovodstva ovog takmičenja.

Baski su bolje otvorili utakmicu, u prvoj četvrtni imali sedam poena prednosti, ali je Keni Gabrijel sa dve vezane trojke spustio minus na samo pola koša, pa se na prvi mali odmor otišlo pri rezultatu 21:22.

U drugoj četvrtini PAO pravi preokret i sa šest poena prednosti odlazi na veliki odmor, a u istom ritmu nastavlja i u trećoj, već na startu ovog perioda prednost grčkog šampiona postaje dvocifrena i tako ostaje do kraja - uoči poslednjih deset minuta bilo je plus 13 za 'zelene'.

Baskonija je u samom finišu uspela da se spusti na minus četiri, ali to je bilo sve od gostiju, utakmica je završena rezultatom 80:76 u korist Atinjana.

Keni Gabrijel i Džejms Gist su bili najbolji kod 'detelinara' sa po 15 poena, Nikos Papas je ubacio 12, a Kris Singlton 10 uz 9 skokova. Vođa 'zelenih' Nik Kalates je ponovo odlično dirigovao igrom i podelio 11 asistencija, šut ga nije išao, ubacio je samo dva od osam šuteva iz igre.

Kod gostiju su nejefikasniji bili Šengelija i Buboa sa po 15 poena, Džening je pogodio četiri trojke i meč završio sa 12 poena, Johanes Fojtman je imao 11 poena i osam skokova. Grejndžer i Uertas su ostali na nuli, u takvim okolnostima PAO jednostavno nije mogao da padne.


Nešto ranije, Makabi je u Tel Avivu savladao Barselonu sa 94:82.

Na početku utakmice je delovalo da bi šok terapija u vidu otkaza treneru Situ Alonsu mogla da bude delotvorna po Katalonce, ali se to nije dogodilo. 'Ponos Izraela' se bolje snašao u meču koji su obeležile oscilacije na obe strane i sada ponovo beži Baskoniji koja je prva ispod crte za plej-of za dve pobede.

Pjer Džekson je bio najefikasniji u Makabiju sa 18 poena, Noris Kol je postigao 14, DeAndre Kejn 11, a Parahuski i Rol po 10.

U redovima Barse najolji je bio Toma Ertel sa 18 poena i 10 asistencija, Adam Hanga je ubacio 17, Ante Tomić 14, Ribas i Navaro po 10 poena.



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke