Pobede Budućnosti i Virtusa, šta to znači za Partizan?

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.04.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

Polako dobijamo konačan rasplet u Grupi B.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Večeras su odigrane prve utakmice poslednjeg kola Grupe B Evrokupa, a pobede na gostovanjima ostvarile su ekipe Budućnosti i Virtusa.

Podgoričani su gostovali u Turskoj, gde su domaću Bursu savladali rezultatom 89:86.

Kobs sa 21 i Peri sa 19 poena predvodili su ekipu Budućnosti do pobede, a Endrjuz je sa 26 poena bio najefikasniji kod domaćina.

Posle ovakvog epiloga Budućnost ima 10 pobeda i osam poraza, potvrdila je osvajanje petog mesta, a Bursa je ostala šesta sa skorom 8-10. S obzirom da Venecija u sredu gostuje vodećoj Gran Kanariji koja neće imati preveliki motiv jer je već osigurala prvo mesto zbog boljeg međusobnog skora sa drugoplasiranom Valensijom, još uvek postoji dilema da li će Bursa ili Venecija biti Partizanov rival u osmini finala.

Ako Venecija izgubi, imaće skor 8-10, kao i Bursa, ali turski klub bi ostao na šestom mestu zbog boljeg međusobnog skora. U tom slučaju Partizan bi igrao sa Venecijom. Ako Italijani iznenade lidera, onda će oni preuzeti šesto mesto, a Bursa bi gostovala Partizanu u osmini finala.

Virtus se mučio u prvom poluvremenu protiv Burga, ali je u nastavku sve došlo na svoje mesto i tim iz Bolonje je slavio sa ubedljivih 90:68. Heket sa 17 i Sampson sa 15 poena predvodili su pobedničku ekipu, a naš Miloš Teodosić je meč završio sa šest poena i devet asistencija.

Virtus je takmičenje u grupi završio sa 11 pobeda i sedam poraza, a po svemu sudeći će završiti na četvrtom mestu, osim ukoliko poslednjeplasirani Promiteas ne napravi čudo protiv Cedevita Olimpije. Samo u tom slučaju bi Virtus bio treći, a Cedevita Olimpija četvrta, ali mnogo je realnije da bude obrnuto. Podsetimo, ako Partizan prođe u četvrtfinale, tamo bi na svom terenu igrao protiv trećeplasirane ekipe iz Grupe B, pod uslovom da i ona uspešno obavi posao u osmini finala.

Večeras su u ovoj grupi igrali i Valensija i Ulm, a španski tim je već u trećoj četvrtini stigao do četrdesetak poena razlike, pa je već tada bilo jasno da će Ulm sa sedam pobeda i 11 poraza ući u osminu finala sa osme pozicije u grupi i biće rival Huventudu.

Valensija je na kraju slavila sa 103:71, a najefikasniji je bio Bojan Dubljević sa 19 poena i sedam skokova. Tobi ga je pratio sa 16, a Pradilja je upisao 15 poena i devet skokova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke