Poceko: "Hoću da igrači sanjaju da dobiju poslednji meč"

Autor: Sportske Net
četvrtak 24.08.2023.
23:14
Izvor: Sportske.net

Italija sutra u 10 časova igra prvi meč grupe A sa Angolom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprzentacije Italije Đanmarko Poceko pred Mundobasket istakao da je najvažnija atmosfera i njegovom timu i kako se igrači osećaju. On još uvek nije osvojio medalju sa Italijom, međutim ostvario je neke velike pobede.

"Imamo priliku da igramo u jedinstvenoj atmosferi. Već 46 hiljada karata je prodato. Izgradili smo nešto kao reprezentacija što je voljeno i poštovano. Sportski rezultat, kakav god da je neće to umanjiti. Svaki dan smo čvršći, zajedno smo u ovom teškom poslu. Od svojih igrača tražim mir, a ako se bilo šta loše desi ja sam kriv“, rekao je Poceko, pa dodao:

"O čemu ja sanjam? Možemo da se spremimo na dva načina. Prvi je da se spremimo tako da stiže katastrofa, a drugi je da damo mojim igračima priliku da žive sa nadom, da veruju. Hoću da žive sanjajući da mogu da dobiju poslednji meč“, kazao je selektor Italije. 

Ako i Italija i Srbija budu prve u svojim grupama igraće za prvo mesto u fazi druge grupe. Ono znači, najverovatnije, da se zaobilaze Amerikanci, dok poraženi tim u tom meču ide direktno na SAD.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke