Poceko: ''Ne mogu više da ćutim! Poludeću!''

Autor: Darko Mitrović
petak 11.11.2022.
16:23
Izvor: Sportske.net

Italijanski selektor otvorio dušu pred derbi sa Špancima.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Situacija u evropskoj košarci, kada je u pitanju odnos FIBA -  Evroliga godinama je prilično komplikovana i prosto je neverovatno da toliko dugo ne postoji volja da problem sa terminima reprezentativnih mečeva ne može da se reši.

Sada nade polažemo u našeg Dejana Bodirogu koji je došao na čelo Evrolige i verujemo da je on pravi čovek na pravom mestu kako bi se konačno postigao dugoročni dogovor sa FIBA.

Za sada je još uvek ''pat pozicija'', a sve to uz dosta emocija proživljava i italijanski selektor Đanmarko Poceko. Temperamentni Italijan je u svom stilu prokomentarisao ovaj problem uoči večerašnjeg derbija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv selekcije Španije od 21 čas u Pezaru.

''Znam da bi svi došli u Pezaro da igraju pred 10 hiljada navijača. Svi bi voleli da vide 12 igrača sa Evrobasketa ali nemoguće je u ovom sistemu. Ne mogu više da ćutim.

Poludeću zbog pomisli da moji momci ne mogu da igraju zajedno!

Nikad nisam verovao da ću u ovoj ulozi imati toliko problema. Sa kolegama ne mogu da napravim kontakt, ne žele svi da razgovaraju o tome. Ima više saosećanja među igračima nego među predsednicima, menadžerima, trenerima. Previše su fokusirani na sebe'', naglasio je Poceko.

Napravio je paralelu i sa fudbalom. Zamislite, na primer, da lige ne žele da prekinu svoja takmičenja zbog Svetskog prvenstva usred sezone i da ne puštaju svoje igrače na Mundijal.

''U fudbalu cela planeta će stati zbog Svetskog prvenstva. U košarci niko ne staje i svi krive FIBA prozore, ali Evroliga bi takođe mogla da stane na jednu nedelju'', poručio je Poceko.

I potpuno je u pravu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke