Počela reagovanja, da li je Trinkijeri pogrešio?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.09.2019.
11:05
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Očekivano, najnoviji transfer nije mogao da prođe bez reakcija.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Veliku pažnju pre par dana izazvao je rasplet ''slučaja Pecarski''. Talentovani košarkaš je sporazumno raskinuo ugovor sa Partizanom, a odmah zatim je obelodanjeno da je potpisao trogodišnji ugovor sa FMP-om.

Mnogi su očekivali da će posle dolaska iz Bajerna u Partizan, Pecarski ostaviti značajan trag u crno-belom dresu, ali prošle sezone nije uspeo da se izbori za značajniju ulogu u ekipi Andree Trinkijerija, bez naznaka da bi njegov status mogao da se promeni u narednoj sezoni, pa je ovog leta zatražio rastanak sa Partizanom i na kraju uspeo u toj nameri.

Posle svega, stižu i prve reakcije, a u razgovoru za ''Informer'' oglasio se nekadašnji košarkaš Partizana Goran Grbović, koji smatra da se sa Pecarskimnije dobro radilo u proteklom periodu, na ulasku u seniorsku konkurenciju.

''Kad je stigao, za njega nije pronađena prava pozicija, nije se znalo šta igra. Desila su se previranja, smena trenera. On nije ni četvorka ni petica, tako da je s njim trebalo da se radi mnogo više.

U početku je trebalo da mu se nađe pozicija, a kasnije je sve krenulo lošim putem.

Mislim da je on krilni centar, slične je građe kao Novica. Može da bude 'in-aut' igrač. Bio je jako veliki potencijal, a očigledno da se tada s njim nije radilo kako treba'', objašnjava Grbović.

On smatra da je i na treneru Trinkijeriju odgovornost za ovakav epilog, ne ulazeći u razloge zbog čega italijanski stručnjak nije odlučio da pruži veću šansu mladom igraču. Grbović je uveren da će u FMP-u Pecarski imati mnogo više prostora da pokaže koliko može među seniorima.

''Sigurno će posvetiti mnogo više pažnje individualnom radu s njim i pronalaženju prirodne pozicije za njega.

Tu je Partizan pogrešio. Da li su ga olako pustili, to je pitanje. To je odluka trenera Trinkijerija i njegova je odgovornost. Ako je tako odlučio, verovatno ima razloga'', objašnjava Grbović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Le Tissier
Sunday, 22.09.2019
13:32

Ne treba nam igrac koji sa 18 godina bilo sta zahteva i ne zalaze se na treninzima pa makar postao u buducnosti najbolji srpski igrac u istoriji.

avatar
svojnasvome
Sunday, 22.09.2019
12:56

Moralo je zadržati Marka a ako je došlo do sporazumnog onda klauzula ne u ovo prevarantsko leglo......i nije razvojni FMP zvezdin nego obratno jer su na krilima te prevare tu gde jesu ....a nisu nigde i je znaju ko su .....kratkoročno je to u istoriji a jadno i za pričati o tome bilo kom ozbiljnom starom evropskom klubu

avatar
REVØLT
Sunday, 22.09.2019
12:45

I ovo verovatno pije vodu, ali, Novica je rekao sve o njegovom nezalaganju i lepo objasnio kako stoje stvari.

avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 22.09.2019
15:46

Gledajte sad kako doktor pravi igraca neznalice jedne.

avatar
REVØLT
Sunday, 22.09.2019
21:50
avatar
djordja
Sunday, 22.09.2019
12:29

Trinkijei i Ostoja, i prihvacena uloga drugog tina u Srbiji i dovodjenje americkih za mazanje ociju....tandem Loncar....nema tu svjetle buducnosti....iprosle godine umjesto guranja Vanje.... guraju Pejdza ....nemaju automobilske brave i kosarka nista zajednicko