Počelo, Bostonova noć prstena završena rafalom trojki, u El-Eju košarkaška istorija!

Autor: Boris Jovanović
sreda 23.10.2024.
06:59
Izvor: Sportske.net

Start NBA lige, pobede domaćina!

AP Photo/Eric Thayer
AP Photo/Eric Thayer

Povezane vesti

Boston je proslavio titulu, 18. šampionska zastava je podignuta u Masačusetsu, Seltiksi su pogodili 29 trojki u ubedljivom trijumfu protiv Niksa. Derik Vajt je ubacio 24 poena, Braun dodao 23, Tejtum je imao 10 asistencija, domaći su vodili protiv Niksa i sa 35 razlike. Na kraju, gosti iz Njujorka su samo ublažili poraza kada su trojke "Zelenih" presušile. 

Na drugoj strani Branson 22 poena, loš debi Taunsa, najveće pojačanje samo 12 poena i sedam skokova. Derbi koji nije to bio, jasno ovo je rek prva utakmica sezone, ali je ekipa iz "Velike jabuke" projektovana kao glavni konkurent prvaku na Istoku. 

Niksi će imati priliku za popravni u petak na otvaranju sezone u "Gardenu" protiv Indijane, Boston verovatno čeka lak posao dan ranije kada gostuju u prestonici protiv slabih Vizardsa.

Lejkersi su u istorijskom meču savladali Minesotu, prvi put su zaigrali otac i sin na parketu. Broni se pridružio tati Lebronu, na parketu proveo manje od tri minuta, promašio dva šuta i završio bez poena. Entoni Dejvis je bio ključ u pobedi domaćina, 36 poena, 16 skokova, tri blokad, Lebron je brojao do 16, uz pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije, ne baš partija po njegovim standardima. Hašimura, Rivs i Hejs (deset poena sa klupe) su pokazali da Lejkersi ipak nisu šou samo dvojice ljudi. Entoni Edvards je vodio goste sa 27 poena, novajlije Rendl i DiVićenco dodali 16, odnosno 10 koševa. Gobert koji je u danu pred meč potpisao novi trogodišnji ugovor sa "Vukovima" je završio sa 13 poena i 14 skokova. Oba tima su loše šutirala za tri poena, ali su greške Minesotu odvele u poraz. 

Domaći su vodili čitav meč, odbrana ih je odvela po pobede, ali moraće bolje u narednom meu u petak protiv Sansa.

Boston - Njujork 132:109
LA Lejkers - Minesota 110:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke