Početak neke moćne Vojvodine? Novosađani u ABA 2 ligi!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.10.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Još jedan srpski klub u ABA 2

KK Vojvodina
KK Vojvodina

Povezane vesti

Košarkaši Vojvodine plasirali su se sinoć u ABA 2 ligu pošto su i u drugom finalnom meču kvalifikacija savladali ekipu Bosne, ovog puta u "Spensu" sa 85:77.

Najave Željka Rebrače da bi Vojvodina trebalo uspešno da krene svoj proboj ka AdmiralBet ABA ligi polako se ostvaruju i ka tom cilju ostvaren je jedan bitan korak. Ekipa Miloša Isakov Kovačevića je u dva meča bila bolja od Bosne.

Već posle prvih nekoliko minuta kada su Novosađani poveli sa 15:6 bilo je vidno da bi meč trebalo da teče u jednom pravcu. I tako je i bilo. Poluvreme je okončano uverljivo na krilima kapitena Ljubičića (osam asistencija), da bi utakmicu mirno priveli kraju u solidno ispunjenoj dvorani "Spensa".

Ivošev i Ljubičić su sa po 13 poena bili najefikasniji u redovima pobednika.

Kada se na to doda da do skora na košarkaškim utakmicama u Novom Sadu nije bilo previše publike u Vojvodini moraju biti zadovoljni celokupnom slikom.

"Sve čestitke svim ljudima u klubu, igračima, stručnom štabu i nasim vernim navijačima. Bilo je uživanje igrati pred ovoliko ljudi. Odlično smo pripremili meč i kontrolisali utakmicu od prvog do poslednjeg minuta. 4 utakmice u novoj sezoni, 4 pobede - na oko deluje veoma lako. Naravno da imamo mnogo prostora za napredak, posebno u napadačkoj pozicionoj igri i kod izgubljenih lopti, ali to ostavljamo za period koji je pred nama. Košarka se vraca na velika vrata u Novi Sad,i to mnogo pre planiranog. Ovo je uspeh i svih igrača koji su prošle godine nosili dres našeg kluba, i to nikako ne treba zaboraviti. Očekuje nas 10 utakmica do kraja oktobra meseca. Ulazimo sada u paklem ritam. Hvala Novi Sade, daće Bog da je ovo tek početak moćne Vojvodine", rekao je Isakov Kovačević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke