Počinje AdmiralBet KLS - Mnoštvo noviteta, tu je i Jokićev klub

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 28.09.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Startuje nacionalno takmičenje.

AdmiralBet KLS
AdmiralBet KLS

Povezane vesti

Direktor AdmiralBet Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin otkrio je da nova sezona ovog takmičenja počinje sa nekoliko novina koje za cilj imaju unapređenje takmičenja.

“Prošle sezone bili smo prva liga u čitavom regionu koja je uvela instant riplej sistem, što je u značajnoj meri doprinelo međusobnom poverenju svih aktera u regularnost takmičenja. Ove sezone postali smo i prva liga u čitavom regionu koja je uvela elektronski zapisnik kakav ima i FIBA”, sa ponosom ističe direktor AdmiralBet KLS Aleksandar Grujin.

Android aplikaciju izradio je Branko Markovski, redovni profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu u saradnji sa dr Predragom Pecevom i Predragom Vasiljevićem, a benefiti elektronskih zapisnika utakmica su dragoceni.

“Pre svega, mogućnost greške svedena je na minimum. Omogućen je brži i lakši rad i ono što je jako bitno, deljenje informacija je neuporedivo brže”, objasnio je Grujin.

Košarkaška liga Srbije i ove sezone omogućila je dodatne finansijske olakšice klubovima:

“Smanjili smo broj članarina sa šest na četiri. Na taj način smo za dodatnih 20 odsto smanjili troškove klubova. Takođe, isto procentualno umanjenje smo imali i prošle sezone i nastavićemo i dalje da radimo u tom smeru. Obezbedili smo povećanje taksi za sva službena lica, a klubove smo dodatno pomogli obezbeđivanjem laptopova”.

Među novitetima u prvoligaškom društvo je i jedan klub koji posebno privlači pažnju. To je Džoker iz Sombora, koji je u vlasništvu trenutno najboljeg košarkaša sveta Nikole Jokića.

“To je veliko osveženje za srpsku košarku. Značaj tog projekta je zaista veliki jer se budi još jedan košarkaški centar na severu Srbije. Svi očekuju da će Džoker ostvariti dobar rezultat i da će pokazati da su organizaciono sposobni za najviši rang takmičenja”.

O glavni ciljevima za ovu sezonu Grujin je rekao:

“Želja nam je da što više mladih igrača kroz KLS dobije priliku da se razvija i košarkaški sazreva. Nadamo se i dodatnoj finansijskoj stabilizaciji klubova, kao i da što veći broj igrača i trenera bude u reprezentativnim selekcijama”, zaključio je Grujin. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.