Počinje EP, Srpkinje spremne za premijeru!

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.06.2021.
22:00
Izvor: Beta

Ženska košarkaška reprezentacija juče je otputovala u Valensiju, gde će na Evropskom šampionatu braniti bronzanu medalju osvojenu pre dve godine u Beogradu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Srpska košarkašica Saša Čađo rekla je danas da je prva utakmica na velikim takmičenjima uvek najteža, ali je istakla da će njen tim na otvaranju Evropskog prvenstva igrati borbeno od prvog do poslednjeg minuta.

"Znamo da je prva utakmica najteža, ali ući ćemo sa velikom borbenošću, kao i uvek. To nam je glavni cilj, da se borimo od prvog do 40. minuta, da pružimo što bolju igru i da pobedimo. Najjača strana će biti ta naša borbenost, to će nam najviše ići u korist", rekla je Čadjo za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Srbija takmičenje u Grupi B otvara u četvrtak u 18.00 protiv Italije.

Preostala dva duela u grupi srpske reprezentativke igraće u matine terminu od 12.00 i to u petak protiv Grčke, odnosno u nedelju protiv Crne Gore.

Košarkašica Maja Škorić navela je da očekuje da će dobar rad na pripremama doneti rezultat.

"Očekivanja su uvek velika, s obzirom na uspehe koje smo imali u prošlosti. Spremali smo se naporno, nadam se da će iz toga proisteći rezultat. Malo smo se oporavili od puta, osetili smo teren, koševe... Dvorana je prelepa, uslovi za igru su odlični. Nadam se da ćemo uživati u narednim danima", rekla je ona.

U Grupi A, sa kojom se ukršta Grupa B u Valensiji, nalaze se domaćin Španija, Švedska, Belorusija i Slovačka.

Preostale dve grupe igraće se u francuskom Strazburu. U Grupi C će se takmičiti Belgija, Turska, Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok su u Grupi D Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Prvoplasirani timovi iz sve četiri grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale (23. jun), dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe dva dana ranije (21. jun) boriti za mesto medju osam najboljih.

Polufinalni dueli, finale, meč za treće i mečevi za peto i šesto mesto igraće se 26. i 27. juna u Valensiji.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke