Počinje "lobiranje" za novu sezonu u Evroligi - Virtus juri licencu, Alba je gubi?!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 22.03.2023.
12:23
Izvor: Sportske.net

Uskoro ćemo znati više detalja.

EPA-EFE/David Aguilar
EPA-EFE/David Aguilar

Povezane vesti

Košarkaš Virtusa iz Bolonje Danijel Heket izjavio je da je taj tim zaslužio da se i naredne sezone nađe u Evroligi.

Jedno od većih imena u rosteru italijanskog kluba veruje da je Virtus uradio sve što je neophodno kako bi dobili novu "specijalnu pozivnicu" i ponovo bili deo odabranog društva iako to plasmanom na tabeli ovosezonskog izdanja nisu zaslužili.

"Klub je uradio odličan posao. Igrači su davali sve od sebe i mnoge ljude smo doveli u našu dvoranu. Verujem da zaslužujemo vajld-kard. Tim se borio snažno i radio dobro. I iako ne želim da pričam o politici, ne vidim zašto se naše putovanje ne bi nastavilo", naveo je Heket.

Generalni dirktor kluba iz "univerzitetskog grada" Luka Baraldi napomenuo je da se spremaju razgovori sa Evroligom oko ove teme.

"Dobijanje vajld-karda je jedan od naših ciljeva, ali znamo da to ne zavisi samo od nas. Radimo sve što je u našoj moći i u narednim nedeljama ćemo nastaviti dijaloge koje smo imali u prethodnom periodu", kazao je Baraldi.

Kako će Monako ostati u Evroligi i naredne sezone imajući u vidu njihov plasman u Top 8, kao i to da su prethodno u takmičenje ušli putem Evrokupa, Virtus do tog cilja teško da će uspeti da dođe, pa shodno tome nemaju sigurno mesto u idućoj kampanji.

Dalje, Anadolu Efes, Baskonija, Asvel, Real Madrid, Barselona, Bajern Minhen, Makabi Tel Aviv, Fenerbahče, Armani, Olimpijakos, Panatinaikos i Žalgiris imaju sigurna mesta kao klubovi akcionari i ekipe sa višegodišnjom licencom.

Berlinska Alba imala je dvogodišnju licencu koja ističe na kraju ove sezone, AdmiralBet ABA liga, za sada, daje jedno mesto, ali postoje indicije da će se to promeniti nakon sastanka Borda Evrolige u aprilu.

Valensija će svoje mesto izgubiti ako se ne domognu plasmana u Top 8 i to je sva sudbina 18 ekipa iz ovosezonskog izdanja Evrolige.

Za narednu takmičarsku godinu čekamo pobednika Evrokupa iz ove sezone, kao sastanak o potencijalnom proširenju i uključivanju timova iz Londona i Pariza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke