Počinje potera za Tavaresom!? Večeras se pojavile i neverovatne informacije!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.05.2023.
23:44
Izvor: Sportske.net, alo

Najbolji centar Evrope želi ovog leta to i da naplati.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Iako je ''Ćaćo'' Rodrigez kreirao preokrete protiv Partizana i Olimpijakosa, a Ljulj postigao koš odluke za titulu prvaka Evrope, najkonstantnije je odlične partije u ekipi novog šampiona Evrope Real Madrida prikazivao 221cm visoki centar Valter Tavares.

Videli smo svi kako je Real bez njega u sastavu prošao protiv Partizana u drugoj četvrtfinalnoj utakmici plej-ofa Evrolige, a čim se vratio u tim, stvari su postale znatno drugačije.

Međutim, sada se postavlja pitanje da li će on ostati u Realu i sledeće sezone.

Španski ''Mundo Deportivo'' je pokrenuo tu temu, iako Tavares ima ugovor sa kraljevskim klubom do 2024. godine.

Problem bi mogla da bude - plata.

Isti izvor navodi da Tavares za sada prima bruto 3.5 miliona evra godišnje, što kad se oporezuje iznosi ''samo'' 1.8 miliona. Tridesetjednogodišnji centar posle izvanredne sezone koju je odigrao sada želi ''jači'' ugovor, ali navodno u Realu ne pristaju na tu opciju.

Za to vreme, širom Evrolige ima klubova koji bi više ''odrešili kesu'' kako bi angažovali najboljeg centra, a pominju se ponude od dva miliona evra, pa i više.

Tavares je već šest godina u Realu, sa Madriđanima ima dve titule prvaka Evrope, pa je možda vreme i za neki novi izazov.

S tim u vezi se večeras pojavila i nezvanična informacija od izvora ''Informera'' da u Crvenoj zvezdi navodno imaju veliku želju da angažuju Tavaresa i eventualno ga upare sa Kampacom (kakav bi to tandem bio), što bi trebalo da bude garancija za Zvezdin ''napad'' na F4 sledeće sezone. 

Ta saznanja je večeras preneo i ''Alo'', za sada sve to izgleda nerealno, ali zar i Kampaco nije izgledao kao ''nemoguća misija'' prošle jeseni? Zato, nikakve zaključke još uvek nećemo izvoditi, ali čini se da nas čeka možda još zanimljivije transfer-leto nego prošle godine. Pogotovo jer i u Barseloni planiraju značajno smanjenje budžeta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke