Počistili Duranta, Luka Dončić je zmaj!

Autor: Boris Jovanović
utorak 26.04.2022.
07:24
Izvor: Sportske.net

Boston u polufinalu, Dalas ubedljiv, Toronto opet preživeo!

AP Photo/Tony Gutierrez
AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Još jednom su se Reptorsi suočili sa eliminacijom, drugi put u poslednja tri dana i još jednom preživeli. Dobili su dva meča u nizu protiv favorizovane Filadelfije i sada su vratili seriju u Kanadu. Brejk je svakako neočekivan, ali zaslužen, noćas je Siakam sa 23 poena i 10 skokova vodio Kanađane, na drugoj strani Embid limitiran povredom, 20 poena i 11 skokova. Reptorsi su kontrolisali igru, imao dvocifrenu prednost tokom drugog dela, nije bilo drame u finišu. U četvrtak smo ponovo u Torontu, videćemo mogu li Reptorsi i treći put u nizu da dobiju i stignu na prag čuda u "majstorici".

Metla za Netse, Tejtum i Džajlen Braun nisu oprostili grogiranom rivalu, iskombinovali su 52 poena, Boston je sa 4:0 otišao u polufinale. Bruklin jednostavno ne može da se suprotstavi Seltiksima, Durant je odigrao najbolji meč serije, 39 poena, 9 skokova i 7 asistencija, nije pomoglo gosti su mnogo kvalitetnija ekipa, Podsetimo, sredinom sezone su Seltiksi bili ispod 50%, ali su sezonu završili sa 31-10 i sada deluju nezaustavljivo u plej ofu. Netsi bi možda dobili ovaj četvrti meč da nisu promašili 12 bacanja, ali svejedno, ne bi dugo potrajalo.

Dalas je razvalio Jutu i došao na prag polufinala. Luka Dončić je odigrao simultanku 33 poena, 13 skokova, Mavsi su držali rivala bez poena šest minuta u drugoj četvrtini i otišli na +16. Posle se nisu osvrtali. Juti je za novi brejk nedostajao bolji Donovan Mičel, samo devet poena (u prva četiri meča serije u proseku je imao 30), promašio je svih sedam pokušaja za trojku, a onda držeći se za koleno otišao u svlačionicu u poslednjoj četvrtini u kojoj je Dalas imao +46. Ovo je prva utakmica u seriji koja nije bila tesna, statistika kaže, ko dobije peti meč imao oko 80% šansi za pobedu u seriji. Juta mora da dobije kod kuće u četvrtak, vrati se za vikend u Dalas i napravi brejk, ako hoće u polufinale. Dalas nije tamo bio od 2011. kada su osvojili titulu.

Rezultati:

Bruklin - Boston 112:116 (0:4)
Filadelfija - Toronto 88:103 (3:2)
Dalas - Juta 102:77 (3:2)

Večeras su na programu dueli Majamija i Atlantte, Memfisa i Minesote, Sansa i Pelikansa. Majami bi trebalo da stigne do polufinala, Memfis i Feniks su favoriti kod kuće, tu je sve otvoreno u seriji, ali po nama, sva tri domaća tima dobiće večeras. Kvote na AdmiralBet su najbolje na košarku, pa pokušajte...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke