Podgorica sedište nove regionalne lige?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.04.2015.
21:15
Izvor: Sportske.net

Nacionalni košarkaški savezi zemalja bivše SFRJ prionuli su na posao kako bi što pre oformili organizacionu strukturu regionalne lige čije je osnivanje naredila FIBA. Da je posao ozbiljno shvaćen govore i prvi koraci koji su napravljeni ovih dana.

Povezane vesti

Prošlonedeljni sastanak koji su čelnici FIBA Evropa održali sa predstavnicima Košarkaških saveza zemalja bivše SFRJ u mnogome je odredio sudbinu regionalne klupske košarke u budućnosti.

FIBA Evropa izdala je direktivu da predstavnici Saveza iz zemalja bivše Jugoslavije oforme novu regionalnu ligu koja će po mnogo čemu biti različita u odnosu na onu koju smo do sada gledali.

Pored toga što će biti promenjena upravljačka struktura, naređeno je da u novoj ligi igraju samo klubovi sa prostora bivše Jugoslavije, a vodećim ljudima Saveza u regionu dat je rok od mesec dana da pronađu rešenja kada je organizaciona struktura u pitanju.

Prvi koraci su već napravljeni a "Novosti" prenose da će sedište nove regionalne lige biti glavni grad Crne Gore. Podgorica je odabrana za sedište nove lige kako bi bila izbenguta previranja na relaciji Beograd - Zagreb.

Još uvek nije poznato ko će biti prvi čovek Lige iako postoje indicije da će predsednik (direktor ili komesar) biti neko od čelnika Košarkaškog saveza Crne Gore.

Izvesno je međutim da će šampion novoformirane lige imati obezbeđeno učešće u grupnoj fazi Evrolige, dok će nacionalni šampionati Srbije i Hrvatske dobiti na značaju tako što će šampioni igrati kvalifikacije za Evroligu.

Za sada nema indicija kako će FIBA Evropa rešiti svoj sukob sa Evroligom ali potezi koje krovna organizacija evropskih košarkaških saveza vuče u regionu ukazuju na to da će biti formirana nova vrsta elitnog takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.