Podvig FMP-a, Španci pali u ''Pioniru'', Liga šampiona sad je sasvim blizu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.09.2022.
21:51
Izvor: Sportske.net

Sjajan početak sezone za ''Pantere''.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši FMP-a iz Železnika plasirali su se u polufinale kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu FIBA Lige šampiona.

Tim Nenada Stefanovića nije imao sreće na žrebu, pa je odmah na startu naleteo na jednog od najjačih rivala, španski Breogan. Ali, ekipa FMP-a je večeras u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' uspela da trijumfuje rezultatom 76:64 i još dva koraka je dele od ulaska u grupnu fazu takmičenja.

Utisak je da je najteži deo posla tim iz Železnbika večeras već odradio, s obzirom da ga u polufinalu očekuje češka Opava, a u eventualnom finalu bolji iz duela Baken Bers (Danska) - Svans Gmunden (Austrija).

Tokom prvog poluvremena večerašnje utakmice FMP i Breogan su vodili ravnopravnu borbu, a u treću četvrtinu gosti su ušli sa dva poena prednosti - 34:32.

Ali, u nastavku mnogo bolja igra ''Pantera'', pogotovo u trećoj četvrtini koju je Stefanovićev tim dobio sa 23:13. U poslednjih deset minuta FMP nije dozvolio gostima da uzvrati, održao je prednost i na kraju je i ovećao do konačnih 76:64.

Litvanac Valinskas je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 14 poena i pet asistencija, a pratili su ga Ebuka Izundu sa 11 poena i osam skokova, Frejzer sa 11 poena i 10 asistencija, kao i Nikola Janković sa 11 poena. Kod gostiju najbolji Amerikanac Hap i bivši košarkaš Zvezde i FMP-a Nemanja Nenadić. Obojica su upisali po 14 poena.

Sada sledi dan pauze na ovom kvalifikacionom turniru, pa u petak duel FMP-a i Opave, odnosno Baken Bersa i Svans Gmundena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke