Poginuo nekadašnji košarkaš Partizana Dru Gordon - Oglasili se Denver Nagetsi, Naneli u šoku...

Autor: Darko Mitrović
petak 31.05.2024.
08:17
Izvor: Sportske.net

Strašna vest stigla je ovog jutra iz Amerike.

© 2012 Pedja Milosavljevic/Starsport
© 2012 Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Nekadašnji košarkaš Partizana Dru Gordon tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Portlandu, javio je američki košarkaški novinar Šems Čaranija, a zatim potvrdili i Denver Nagetsi, za koje igra njegov brat Eron Gordon.

Gordon je imao nepune 34 godine, a posle školovanja i uspešnih nastupa na Univerzitetima UCLA i Nju Meksiko, došao je u Partizan za koji je nastupao u sezoni 2012/13, kada je u Evroligi ostvario učinak od 9.1 poena i 7.5 skokova po utakmici. Bio je to njegov prvi profesionalni ugovor u karijeri, pošto nije izabran na NBA draftu 2012. godine.

Iz Partizana je otišao pre kraja sezone, u martu 2013. godine i potpisao za Dinamo Sasari, a tokom karijere je igrao i za turski Banvit, litvanski Lijetuvos Ritas, ruski Zenit, Avtodor i Lokomotivu Kubanj, poljsku Zjelonu Goru, ukrajinski Budiveljnik.

Nakratko je 2014. godine uspeo da ostvari san o nastupu u NBA ligi, kada je nastupao za Filadelfiju, za koju je odigrao devet utakmica, pre nego što se vratio u Evropu.

Košarkašku karijeru je završio prošle godine, posle nastupa za japansku Fukuoku.

Vest o Gordonovoj smrti potresla je ljubitelje košarke širom sveta, a tim povodom oglasili su se i Denver Nagetsi.

''Organizacija Denver Nagetsa je potresena tragedijom. Dru je bio jako mlad da bi napustio ovaj sve, njegovo nasleđe će zauvek živeti kroz troje njegove dece i svim njegovim voljenim. Naša srca su sa Eronom i porodicom Gordon u tokou ovih teških vremena'', saopštili su iz Denver Nagetsa.

Pounavao ga je i košarkaš Partizana Džejms Naneli koji se takođe oglasio na društvenoj mreži ''X'':

''Počivaj u miru, Dru... Ne mogu da verujem da ovo pišem...''



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke