Pogled iz Hrvatske - Željko Obradović kao Tito?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.04.2023.
20:57
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Kako u Hrvatskoj gledaju na veličinu najboljeg evropskog trenera i na reakcije koje izaziva samom svojom pojavom...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti


Ova košarkaška sezona postala je ostvarenje najlepših snova za navijače Partizana, bez obzira kakav ishod bude na kraju, da li će biti obeležena trofejima ili ne.

Neverovatna energija koju crno-beli dobijaju sa tribina značajno je doprinela da se Partiuzan nađe u Top 8 Evrolige, ali pitanje je kako bi sve to izgledalo da se najbolji i najtrofejniji evropski trener Željko Obradović nije vratio na klupu crno-belih.

O njegovom ogromnom uticaju danas u svojoj kolumni za zagrebačke ''Sportske novosti'' između ostalog piše i poznati hrvatski košarkaški novinar Tvrtko Puljić koji je s tim u vezi uspeo da uporedi Obradovića i Josipa Broza Tita.

''Željko Obradović bio je, pokazaće vreme, najveći udarac za moć Nebojše Čovića. Obradović, devetorostruki evropski prvak, postao je u godinu i po dana uprizorenje samog Josipa Broza Tita na prostoru na kojem se igra (AdmiralBet) ABA liga i koji je formirao nekadašnju državu.

Nema tog mesta u koje Obradović ne stigne, a da ga s tribina ne dočekaju ovacije, a uporedo s time, jer je veliki, najveći trener, Obradović je od Partizana stvorio takvu ekipu da od nje upravo sada drhti i Real Madrid. Jedini koji je više puta osvajao od Željka Obradovića'', piše, između ostalog, Tvrtko Puljić u svojoj kolumni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke