Pohvale za Tea iz NBA lige: "Mađioničar sa loptom"

Autor: Sportske Net
sreda 29.05.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Lepe reči od bivšeg saigrača.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaš Milvokija Patrik Beverli, pohvalio je igrače koji igraju u Evropi, a posebno je istakao Miloša Teodosića. On ne vidi neku veliku razliku između američkih i evropskih košarkaša.

"Osim superzvezda, košarkaši imaju slične veštine kao oni u inostranstvu. Ako biste uzeli te momke i samo ih zamenili, a da niko ne zna šta im piše na poleđini dresa, ne bi mogao da ih razlikuješ. Momci u Evropi znaju kako da igraju na pravi način. Igraju izuzetno čvrsto,  sve je izgrađeno na timskoj igri. Oni razumeju igru i znaju kako da igraju. Govorim o nekim od najvećih umova koje sam ikada video da ljudi imaju", istakao je Beverli.

Nekada je Beverli igrao sa Teom u Olimpijakosu i LA Klipersima.

"Teodoros Papalukas, koji je bio mađioničar sa loptom. Miloš Teodosić, MVP Evrolige, momak, koji je bio mađioničar sa loptom. Ne samo pametan na terenu, već inteligentan u životu i pokazuje vam stvari na terenu gde biste rekli: ‘Prokletstvo, nisam to ni video.‘ Igrao sam sa gomilom momaka, ali samo osećaj igre, vizija igre, ovi momci to rade od svojih 13-14 godina. Veština između Evrolige i NBA je uvek postojala. Mislim da u Evropi veličina, brzina i fizikalije počinju da se kombinuju sa skupom veština. Zato vidite momke poput Vembija, Luke i Jokića", zaključio je Beverli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke