Pojačanje na vidiku, Zvezda našla kanadskog beka u Rusiji?

Autor: Darko Mitrović
subota 13.01.2024.
20:21
Izvor: Sportske.net

Nije atraktivan kao Higins...

ABA League/ Ales Fevzer
ABA League/ Ales Fevzer

Povezane vesti

S obzirom na najnovije povrede Nikole Topića i Nemanje Nedovića, a sve posle odlaska Šabaza Nejpira, Crvena zvezda je iznenada postala deficitarna na spoljnim pozicijama.

Zbog toga se ovih dana radi na angažovanju još jednog pojačanja, pa se tako pre dan-dva pominjao Kori Higins, ali izgleda da od tog transfera nema ništa.

U Zvezdi pokušavaju da što pre reše novonastali problem, a ''Sportske'' su došle do nezvaničnih saznanja da se kao nova opcija pojavio bek ruskog Jeniseja, 29-godišnji Kanađanin Ksavijer Rejtan-Mejs.

On je od ove sezone član Jeniseja, a zanimljivo je da je u proteklih šest i po godina promenio 14 klubova, među kojima je i NBA ligaš Memfis sa kojim je 2018. godine potpisao desetodnevni ugovor i upisao pet nastupa za ''Grizlise''.

Kasnije se selio u grčki AEK, pa izraelsku Hercliju, bio je i u Australiji, odakle se vratio u Kanadu, a odatle opet u Evropu - prošle sezone u turski Merkezefendi, a od letos je u Jeniseju, gde ima odlične brojke - 26.1 poen po meču, 4.6 skokova, 4 asistencije, 1.1 ukradenu loptu. Radi se, inače, o igraču koji može da odgovori zahtevima na pozicijama jedan i dva...

Po svemu sudeći, i Zvezda bi mu ponudila kratkoročnu saradnju, osim ukoliko u međuvremenu ne nađe neko kvalitetnije rešenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke