Pokrenuta još jedna tema, hoćemo li imati i selektora stranca?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.02.2022.
08:49
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Pešić pokrenuo ''lavinu''.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Intervju selektora Svetislava Pešića za Tanjug TV, neposredno pošto je objavio spisak igrača na koje računa za predstojeći dvomeč sa Slovačkom u kvalifikacijama za SP izaziva sve više reakcija.

On je tom prilikom ostavio otvorenu mogućnost da u nekom narednom periodu pozove i ponekog stranog igrača sa srpskim pasošem u naš nacionalni tim.

Od njegovih kolega već su se oglasili Zoran Moka Slavnić i Vlade Đurović, a danas je u ''Sportskom žurnalu'' osvanuo i tekst Zorana Radovića, nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde i dugogodišnjeg funkcionera FIBA.

On naglašava da je dobro što je Pešić na ovaj način ''otvorio'' problem koji svakako postoji u izboru potencijalnih reprezentativaca i da će podstaći rešavanje tog problema u narednom periodu. Takođe, Radović veruje da će predsednik KSS Predrag Danilović i selektor Pešić uspeti da nađu pravo rešenje, ali na kraju je postavio još jedno pitanje i pokrenuo novu temu:

''Za kraj, još jedna tema za razmišljanje je - zašto ne bismo imali stranog trenera na čelu reprezentacije?'', upitao je Radović.

Nema sumnje da će i po tom pitanju biti oprečnih stavova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke