Pokuševski i Smailagić razbesneli Grbu: ''Da sam ja selektor...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.06.2021.
10:49
Izvor: Blic

Treba li tako drastično reagovati?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U senci burnih reakcija posle odluke Nikole Jokića da ovog leta ne nastupa za reprezentaciju Srbije ostale su iste takve odluke Alekseja Pokuševskog i Alena Smailagića koji tek počinju da grade svoju karijeru u NBA ligi.

I dok je Jokić odigrao 109 utakmica u proteklih godinu dana u najjačoj ligi sveta i zaslužio MVP nagradu, a uz to uskoro očekuje i prinovu u porodici, kakva opravdanja imaju ova dva mlada igrača? Želju za individualnim radom ovog leta?

Naš nekadašnji košarkaš Goran Grbović upravo stavlja akcenat na njih dvojicu, s obzirom da su njihova odustajanja nekako prošla neprimećeno u javnosti.

''Ja samo postavljam koji su to njihovi razlozi da odbiju reprezentaciju? Pa oni su tek zakoračili u NBA, nisu postigli ni dva odsto onoga što je Jokić uradio, a neće da igraju za svoju zemlju Igranje u NBA je profesionalizam, ali reprezentacija je nešto drugo.

Zbog igara u reprezentaciji te zovu Srbinom. Zato kažem, mogu da razumem, ali ne mogu da opravdam Jokića. Sport je neka vrsta zamene za rat. Ratovi su se prekidali zbog Olimpijskih igrača'', istakao je Grbović u izjavi za ''Blic''.

Na kraju je pokrenuo i novu temu za razmišljanje, treba li Pokuševskog i Smailagića uopšte i zvati u reprezentaciju u narednim godinama? Grbović je svoj stav već izneo.

''Ja da sam selektor nikada u reprezentaciju ne bih zvao igrače koji su odbili da igraju za svoju zemlju'', poručio je Grbović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke