Pokuševski o susretu sa selektorom - Zvezda ili Partizan, otkriveno za koga navija!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 22.02.2022.
10:35
Izvor: Sportske.net

Vredno radi ne bi li ispunio potencijal i očekivanja.

AP Photo/Nate Billings
AP Photo/Nate Billings

Povezane vesti

Srpski košarkaš iz redova Oklahoma siti Tandera Aleksej Pokuševski izjavio je da prošlog leta nije razmatrao povratak u Evropu, kao i da je u planu da se vidi sa selektorom Svetislavom Pešićem.

Aktuelna sezona je druga za mladog srpskog košarkaša u NBA ligi. Imao je uspona i padova, ali franšiza Tandera mu veruje i smatraju da bi mogao da bude budućnost ovog tima.

Upravo zbog letošnjeg rada izostao je njegov dolazak u reprezentaciju Srbije iako se našao na spisku tadašnjeg selektora Igora Kokoškova. Sada je tu Svetislav Pešić i računa na njega.

"Pešić i ja smo već pričali preko telefona, rekao je da će doći u Ameriku u nekom trenutku, ne zbog mene, nego i zbog nekih drugih razgovora. Rekao je da će biti dobro da malo popričamo, ako bude usput da se vidimo. Uzbuđen sam stvarno zbog toga i srećan sam zbog prilike da pričam sa jednom takvom legendom", kazao je Pokuševski za "Nova.rs".

Kako navodi, često posmatra izdanja srpskih košarkaša u NBA ligi i veruje da će Nikola Jokić odbraniti titulu MVP-a.

"Gledam naše igrače, pogotovo Jokića, Bogdana, Bjelica. Jokić igra bolje nego prošle godine kada je bio MVP, ako nastavi, ne vidim razlog da ne bude MVP. Stvarno, ovo što radi, fascinantno je. Ostali igraju fenomenalno i među važnijim šrafovima su, stvarno mi je drago da to vidim i da njihovi timovi igraju dobro".

Letos se spominjao njegov potencijalni povratak u Evropu i to u redove Partizana za koji, kako je priznao, navija.

"Ne, nisam nijednog trenutka razmišljao o povratku u Evropu, nema razloga. Pročitam tu i tamo komentare Partizanovih navijača ili objave u kojima me označe na instagramu ili tviteru. Jesam navijač Partizana i pratim svaku utakmicu kada mogu, navijam, ali i dalje je sve podređeno NBA ligi i nema drugih razmišljanja i planova", istakao je Pokuševski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke