Pol Džordž i Durant prelomili, kiša asistencija Hardena!

Autor: Boris Jovanović
utorak 01.11.2022.
07:24
Izvor: Sportske.net

Juta igra fantastično...

AP Photo/Seth Wenig
AP Photo/Seth Wenig

Povezane vesti

Atlanta izgubi čim pređe granicu. Houksi su noćas doživeli i sedmi uzastopni poraz u Torontu, nisu našli rešenje za strašnog Siakama koji je uz 31 poen imao 12 skokova. Narnse je zameio povređenog VanFlita i odigrao sjajnu partiju 21 poen, 8 asistencija i 7 skokova. Reptorsi su vodili čitave večeri, odmorni i željni rehabilitacije nakon poraza u petak u Filadelfiji su lako priveli posao kraju, bilo je +20 na startu poslednje četvrtine. Kod gostiju najveće pojačanje, Dežonte Marej je ubacio 20 poena.

Klipersi su prekinuli seriju od četiri poraza, Pol Džordž je košem šest sekundi pre kraja presudio upornim Roketsima. On je ubacio 35 poena, prvo pogodio trojku, onda ukrao loptu Gordonu na 93-93. Nakon tajm-auta pogodio je za pobedu. Bivši Kliper, Erik Gordon je bio tragičar, osim greške u ključnom trenutku promašio je šut za pobedu. Smatao je da je fauliran. Teksašani su na 1-8 što nikoga ne iznenađuje, a nije neočekivano ni što Bobi Marjanović opet nije igrao ni sekundu.

Juta ne staje, rutinirali su Memfis, uz 31 poen Finca Markanena. Igraju bez pritiska, bez straga, kod kuće su na 4-0, drugi put su za tri dana tukli "Grizlije", ubacili su 19 trojki. Džez je posle odlaska trojice najboljih prava senzacija na startu sezone. Gostima nisu pomogla ni 37 poena Dža Moranta, loše su šutirali trojke...

Detroit je namučio Milvoki, ali je Džej-Ru Holidej pogodio težak šut za tri poena i zaokružio veče u kome je uz 25 poena, imao 10 asistencija i 7 skokova. Janis je brojao do 31, Bruk Lopez dao 24, Baksi su ostali jedini neporaženi tim lige, imaju šest pobeda. Pistonsi odlični, Bogdanović je dao 23 poena, zanimljivo, on je jedini stariji igrač u petorci, ima 33 godine, svi ostali starteri najmanje su deceniju mlađi. Ako ostanu na okupu Pistonsi imaju budućnost.

Kevin Durant je sa 36 poena pretekao Vinsa Kartera i sada je 19. najbolji strelac lige svih vremena. Za njega je važnije da su Netis slavili pod imperativom protiv Indijane, njihov tek drugi trijumf ove sezone u sedam mečeva. Kajri Irving je ubacio 28 poena, Pejsersi su se neprestani vraćali u meč, izjednačili na 100:100, ali je individualni kvalitet Bruklina presudio. 

Odlična partija Džejmsa Hardena je pokrila izostanak Embida, Siksersi su slavili u prestonici. "Brada" je protiv Vašingtona ubacio 23 poena, imao 17 asistencija, pa se Filadelfija vratila na 50% uspešnosti. Tajris Maksi je ubacio 28 poena, dok je kod domaćina koji je u seriji od tri poraza Porzingis brojao do 32, Bredi Bil je dao 19.

I na kraju, trijumf Sakramenta u Šarlotu. Kingsi su slavili posle preokreta, istopili -15 sa poluvremena i na kraju stigli do dragocene pobede. Uerte je ubacio 26 poena, Davion Mičel 23, domaćin je ovim porazom devalvirao vikend trijumf protiv šampiona Voriorsa. 

Rezultati:

Šarlot - Sakramento  108:115
Vašington - Filadelfija 111:118
Bruklin - Indijana 116:109
Toronto - Atlanta 139:109
Milvoki - Detroit 110:108
Juta - Memfis 121:105
LA Klipers - Hjuston 95:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak