Pola miliona evra Zvezdinu sreću kvare?

Autor: Beta Beta
sreda 18.06.2014.
15:43
Izvor: Beta

Roman Lisac potvrdio odustajanje Cibone, ali i ekspresno utišao euforiju u Srbiji u vezi sa najavljenim direktnim učešćem Zvezde u Evroligi umesto Zagrepčana. ''Specijalna pozivnica'' košta 500.000 evra...

redstarbelgrade.info
redstarbelgrade.info

Povezane vesti

Generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac rekao je danas da ne mora da znači da će Crvena zvezda igrati u Evroligi posle odustajanja Cibone i kazao je da ABA čini sve da pomogne crveno-belima.

"Cibona je zvanično odustala, a tim odustajanjem se situacija menja. To mesto više ne pripada nama, nego postaje 'vajld kard', i ULEB odlučuje kome se on dodeljuje i zna se koliko košta", rekao je Lisac agenciji Beta.

Naknadni poziv, 'vajld kard', košta pola miliona evra, a politika ULEB-a je da ga dodeljuje zemljama i regionima za koje proceni da im je potreban razvoj košarke.

"Mi smo se maksimalno trudili da to mesto ostane nama, ali je problem to što 'vajld kard' košta. To može da bude drugačije, a mi činimo sve napore da se to mesto dodeli našem klubu (Zvezdi) bez dodatnih obaveza", rekao je Lisac.

On je kazao da bi do kraja nedelje trebalo da se održi sastanak ULEB-a i ABA i da će se tada znati da li će i pod kojim uslovima Zvezda igrati u Evroligi.

Zagrebačka Cibona je osvojila Jadransku ligu i tako se plasirala u Evroligu, ali je zbog finansijskih problema odustala od evropskog takmičenja.

Zvezda je izborila kvalifikacije za Evroligu time što je završila sezonu na prvom mestu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke