Polovičan uspeh rivala sa Jadrana u Evrokupu - Cedevita probila "stotku"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 09.02.2022.
21:49
Izvor: Sportske.net

Cedevita uspešnija.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

U 13. kolu grupe B Evrokupa klubovi iz Jadranske lige imali su polovičan uspeh.

Budućnost je u svojoj Morači dočekala italijansku Veneciju i izugubila rezultatom  72:82. Više uspeha od Podgoričana imala je Cedevita Olimpija, ona je u gostima pobedila nemački Ulm sa  96:104.

Tim Aleksandra Džikića je ugostio Veneciju, očekivala se pobdea domaćih, ali su gosti iz Italije priredili iznenađenje. Budućnost je odigrala jednu od najlošijih utakmica ove sezone, pa je na početku drugog poluvremenu bila na -24. Bilo je 27-51 za goste. Domaći su u nastavku uspeli da se približe na devet poena zaostatka, ali nisu uspeli da stignu do preokreta.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Vili Rid sa 15 poena, dok je Tiodor za pobedničku ekipu ubacio isto toliko.

Više uspeha od Budućnosti imala je Cedevita Olimpija. Ljubljačani su slavili na teškom gostovanju u Nemačkoj protiv Ulma. Sokići su loše započeli susret i posle prve četvrtine gubili rezultatom 34 : 28. U drugoj četvrtini Cedevita je zaigrala nešto bolje, ali su izabranici Jurice Golemca na poluvreme otišli sa zaostatkom od pet poena razlike.

U drugom poluvremenu Cedevita je predvođena Dragićem i Edžamom odigrala sjajno i probila magičnu granicu od 100 poena. To je bilo dovoljno za veliki trijumf u Nemačkoj.

Goste su do pobede predvodili Dragić i Edžam sa po 20 poena, dok je u Ulmu najefikasniji bio amerikanac Kriston sa ubačenih 28 poena.

Posle trinaest odigranih kola Budućnost se nalazi na trećem mestu u grupi, dok je Cedevita Olimpija trenutno sedma. Podsetimo da prvih osam ekipa iz obe grupe Evrokupa nastavlja takmičenje u plejofu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke