Poluvreme u Zagrebu vredno klasika -Partizan "prosuo" +14

Autor: Sportske Net
petak 15.10.2021.
19:45
Izvor: Sportske.net

I dalje vode crno-beli, ali svega četiri razlike.

AdmiralBet ABA League/Twitter
AdmiralBet ABA League/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Partizana u četvrtom kolu AdmiralBet ABA lige vode protiv Cibone na poluvremenu rezultatom 41:37. 

Dvorana "Dražen Petrović" je gotovo puna dočekala balkanski klasik u sjajnoj atmosferi. 

Tvrdo i neefikasno počela je utakmica u Zagrebu. Partizan je loše otvorio meč, promašili su prvih šest napada, nije mnogo bolje bilo ni na dugoj strani, jedine poene za Cibonu postigao je Prkačin iz drugog napada. Ledej je imao šansu da upiše prve poene za crno-bele sa linije penala, međutim promašio je oba, pa je ekipa Željka Obradovića 3 i po minuta bila bez koša. Konačno se Partizan pojavio na semaforu solo prodorom Ledeja, koji je potom iskoristio i dodatno slobodno bacanje. Nisu ni domaći bili najuspešniji pri šutu, a Ledej je vezao mini-seriju od pet poena i probudio svoj tim, koji je potom brzinski vezao 18 poena.

Partizan nije dobro otvorio šuterski, ali je uspešno igrao u defanzivi iz koje je proizišla i prilično laka realizacija narednih napada.

Cibona ne samo što nije uspevala realizuje napad, već nije videla koš četiri minuta, ali Radovčić sa četiri vezana poena i dobrim prodorom prekinuo “sušu” i otpočeo seriju od 7:0.

U odnosu na to kako je počeo, prvi kvartal je na kraju završen sa velikim brojem poena i prednosti Partizana od 22:11.

Gosti u prvih nekoliko minuta druge četvrtine održavali dvocifrenu prednost, ali je Prkačin smanjio razliku zahvaljujući dobrom ofanzivnom skoku i brzim poenima. Partizan je prokocka naredni napad, a Prkačin kaznio to trojkom i smanjio na 25:20 posle četiri minuta igre. Lidej je trojkom prekinuo seriju, međutim Gnjidić je odgovorio još jednom. Rivers je nastavio da pokazuje svoje defanzivne mogućnosti i tako sprečio dva vezana napada Partizana. Mur i Zagorac vratili su "parnom valjku" dvocifrenu prednost, koji su povećali Panter i Ledej na 14 poena. Vezala je Cibona 10 poena i ponovo smanjila zaostatak na svega četiri razlike i time zaključila drugu četvrtinu. 

Najefikasniji u ekipi crno-belih je Ledej sa 12 poena, tri skoka i tri asistencije, Panter je postigao osam, dok je Cibonu do sada predvodio Prkačin sa devet, uz pet skokova, koliko je ubacio i Gnjidić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke