POLUVREME - Pukle odbrane, Partizan na "-1"!

Autor: Mladen Heleta
petak 18.11.2022.
21:18
Izvor: Sportske.net

Previše poena.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana i Makabija sastaju pred punim tribinama beogradske Arene u osmom kolu Evrolige, a rezultat nakon 20 minuta igre je 49:50.

Previše poena i jako loša defanziva i jednih i drugih.

U prvoj četvrtini "šuterska klinika" Makabija. Svi su pogađali, a Partizan je držao Zek Ledej, uz dobre minijature Madara i Egzuma.

Gosti otvorili meč sa 0:6 i bili konstantno u prednosti, da bi Partizan trojkom Nanelija uspeo da izjednači na 13:13, na 4,31 do kraja. Međutim, nakon toga nova serija Makabija od 6:0, Boldvin i Pojters su bili inicijatori,  pa je tim iz Tel Aviva vratio prednost i nakon deset minuta igre je bilo 22:26.

Drugu četvrtinu poenima je otvorio Lesor, koji ovaj meč igra sa motivom više, jer je pre godinu dana otpušten iz Makabija. Panter je potom izjednačio, a Makabi posle tehničke Anđušića ponovo otišao na pet poena prednosti. Nakon toga erupcija u dvorani i ulazak Alena Smailagića u igru, nakon duge pauze zbog povrede. On je vezao pet poena i pomogao Partizanu da se održi na -3. Međutim, usledila je trojka Hilijarda za 35:41. Dante Egzum je nakon tajm-auta izmislio koš, ali je raspucani Hilijard pogodio svoju novu trojku (4/4). Smailagić je bio izuzetno inspirisan i sa nova četiri poena je još jednom sprečio Makabi da pobegne na dvocifrenu razliku. Smailagić je "X Faktor" večeras. U finišu dobra rola Lesora, crno-beli su preživeli sjajno šutersko poluvreme Makabija, ali će morati da ovde zategnu odbranu, ako žele trijumf.

Egzum sa 12, Smailagić sa 9, te Ledej i Lesor sa po 8 poena predvode Partizan.

Kod Makabija blistaju Boldvin sa 14 i Hilijard sa 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke