POLUVREME - Partizan od sjaja do očaja, ali vraćaju se crno-beli!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.11.2022.
21:40
Izvor: Sportske.net

Ipak, Realova prednost nije nedostižna.

Darko Mitrovic/Sportske.net
Darko Mitrovic/Sportske.net

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme u Madridu, Real u okviru desetog kola Evrolige vodi protiv Partizana sa 54:51.

Utakmici u ViZink centru u Madridu prisustvuje i veća grupa Partizanovih navijača, koja se sve vreme nadglašava sa najvatrenijim pristalicama Reala.

Kao i pre dve večeri protiv Barselone, Partizan je odlično odigrao prvi kvartal. Džejms Naneli i Danilo Anđušić su od početka meča bili odlično šuterski raspoloženi, a Zek Ledej se osim poenterski isticao i u skokovima i asistencijama, pa su crno-beli uglavnom imali blagu prednost tokom prve deonice.

Kada je Kevin Panter pogodio svoju prvu trojku na ovom meču, Partizan se odvojio na pet poena razlike, bilo je 30:25, a na minut i po pre kraja ovog dela igre, Džejms Naneli sa linije penala uvećava prednost Beograđana na 34:28.

Euforija među navijačima Partizana u dvorani je dostigla vrhunac kada je Danilo Anđušić uz zvuk sirene pogodio novu trojku za sada već osetnih ''plus osam'' - 40:32.

Jovana Strinić/Sportske.net

Darko Mitrovic/Sportske.net


Na početku druge četvrtine, Mario Hezonja prekida seriju gostiju, a kada je Serhio Ljulj iznudio faul i pogodio oba slobodna bacanja, trener Partizana Željko Obradović je burno reagovao prema svojim igračima, ali usledila je trojka Hezonje i Real je za samo dva i po minuta igre u drugom kvartalu prišao na 42:39. Ni tu se domaći nisu zaustavili, pa je Ndiaj posntirao ispod koša Partizana i Real je smanjio na poen zaostatka, a Obradovića primorao da zatraži tajm-aut.

Nije ni to pomoglo crno-belima, pa je posle tajm-auta Real posle još jednog skoka u napadu Poarije poentirao za vođstvo Madriđana od 43:42.

Bukvalno kao da je u drugoj četvrtini izašao neki potpuno novi tim Partizana koji ne može da pronađe rešenja u napadu, a Serhio Ljuj to koristi da uveća prednost domaćin na 45:42. Pogađa zatim i Hezonja, za dva, pa za tri poena i Real je za samo pet minuta u drugoj četvrtini napravio seriju 20:2 za vođstvo od 50:42!

Tek tada Partizan uspeva da makar podseti na ono što je prikazivao tokom prve deonice i u  narednih dva i po minuta je smanjio na 52:47, a Brodzijanski je upisao pet poena.

Danilo Anđušić je najefikasniji u ekipi Partizana sa 13 poena, Ledej i Naneli su imaju po 12 poena a u Realu Ljulj 12, Hezonja i Tavares su upisali po 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke