POLUVREME - Uzalud Partizanu fantastični Lesor, sad se Zvezda pita na terenu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.12.2022.
21:20
Izvor: Sportske.net

Neverovatno kako Partizan nije uspeo da iskoristi najbolju partiju svog centra od početka sezone.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena u ''Štark Areni'', Crvena zvezda u derbiju 12. kola Evrolige vodi protiv Partizana sa 40:33.

Počelo je dosta ''tvrdo'', drhtale su ruke i jednima i drugima u šutu, ali Partizan posle tri minuta igre pravi seriju 5:0 preko Papapetrua i Lesora za vođstvo od 7:2.

Uzvratio je Dobrić minut kasnije za 7:4, ali onda Ledej poentira, pa Panter osvaja loptu pod Zvezdinim košem za novi napad crno-belih, što je trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića nateralo da zatraži prvi tajm-aut na utakmici.

Partizan je na sredini prve četvrtine poveo i sa 11:4, a Zvezdu i dalje ne služi šut, Nedović je u tim trenucima promašio otvoren šut za tri poena.

Usledila je kontra Partizana i poeni Madara za 13:4, a onda još jedna Nedovićeva promašena trojka, kada je takođe bio potpuno neometan.

Poveo je Partizan i sa 16:4 trojkom Pantera, posle čega se Zvezda preko Vildoze vraća na 16:7, ali Lesor dominira u ofanzivnom skoku, zakucavanje za 18:7 u korist Partizana.

Koliko je Zvezda bila van rtitma u prvoj četvrtini pokazuju i dva promašena slobodna bacanja Petruševa, ali utisak je da Partizan Zvezdinu očajnu igru u napadu ne kažnjava dovoljno na drugoj strani, bez obzira na ipak ubedljivo vođstvo. Nekoliko promašaja imali su crno-beli u narednom napadu, kada je Lesor osvajao lopte pod košem, ali je Zvezda uspela nekako da se odbrani.

Do kraja prvog kvartala Zvezda prilazi na jednocifren zaostatak, poenima Lazarevića uz zvuk sirene za 20:11.

A najbolja ilustracija kako je Matijas Lesor igrao u prvoj četvrtini je i odnos skokova 18:8 u korist Partizana u prvih deset minuta. Od tih Partizanovih 18, Lesor je uhvatio osam lopti, uz sedam postignutih poena.

STARSPORT


Kako je utakmica odmicala, Partizan je imao sve više problema u napadu, a Zvezda to koristi da posle minut i po igre u drugoj četvrtini stigle na sedam poena zaostatka - 22:17.

Lesor od početka meča nije izlazio iz igre, počeo je da se primećuje i umor kod njega, a crno-beli još uvek nisu pronašli još nekog raspoloženog igrača u napadu. Pokušao je trener Obradović uvođenjem Brodzijanskog da olakša posao Lesoru, ali Slovak brzo pravi dve lične greške, jednu nesportsku, posle čega Nedović pogađa za 22:19 i Zvezda se rezultatski potpuno vratila u igru, iako od početka meča nije pogodila nijednu trojku.

Lesor je nastavio svoju neverovatnu dominaciju u skoku, ali njegovi saigrači ništa od toga ne uspevaju da kapitalizuju, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će Zvezda to kazniti. Učinio je to Petrušev prvom trojkom za Zvezdu na ovoj utakmici za izjednačenje na 22:22, a posle još jedne izgubljene lopte crno-belih Martin donosi i vođstvo crveno-belima na 24:22.

Besan je bio trener Partizana, zatražio je tajm-aut posle kog Madar pogađa za 24:24, ali Zvezdin šut je definitivno proradio, pogodio je i Dobrić svoju prvu trojku, pa njegova kontra za ''plus pet'' u korist Zvezde - 29:24.

Madar uspeva da uz koš i faul prekine Zvezdinu seriju, ali sve je više pukotina u Partizanovoj odbrani i ponovo najveća boljka crno-belih dolazi do izražaja.

Na dva i po minuta do kraja poluvremena, Petrušev zakucava uz faul Lesora koji konačno izlazi iz igre, a njegovo mesto zauzeo je Alen Smailagić, nedovoljno oporavljen od povrede prsta.

Ništa bitnije Smailagić nije uspeo da promeni na terenu, Zvezda je preuzela kontrolu i posle prvog poluvremena je bliža pobedi.

Lesor je sa 7 poena i 10 skokova najbolji u Partizanu, Panter ima devet poena, Madar sedam, a u Zvezdi Nedović devet, Petrušev osam, Dobrić sedam poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke