POLUVREME - Ovo treba doživeti!

Autor: Darko Mitrović
petak 31.03.2023.
21:23
Izvor: Sportske.net

Neverovatna atmosfera! Ali, biće ovo iscrpljujuća borba do kraja.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pred rekordnih 20.068 gledalaca u ''Štark Areni'', Partizan - Real Madrid 49:38 posle prvog poluvreena.

U prvih pet minuta utakmice, Partizan su napadački predvodili domaći igrači - Smailagić, Trifunović i Avramović, a na drugoj strani se istakao Hanga sa dve brze trojke, dok je Tavares na centarskim pozicijama pravio mnogo problema Smailagiću koji je brzo načinio dve lične greške.

Prvu osetniju predsnost Real je stekao posle Hezonjine kontre za vođstvo gostiju od 15:11. Tek tada je Lesor zamenio Smailagića, a posle prvog tajm-auta Papapetru smanjio na 15:13.

Međutim, Džanan Musa na drugoj strani pogađa uz faul Trifunovića, nešto kasnije je i zakucao pored Lesora i Real je održavao blagu prednost od tri do pet poena razlike.

Ali, na minut i po pre kraja prvog kvartala Lesor pogađa uz faul Poarijea i Partizan stiže do izjednačenja na 21:21.

Do kraja prvog kvartala Real je ponovo poveo sa 23:21, ali onda Dante Egzum ulazi u prepoznatljivi ritam i Partizan je uspeo da preuzme kontrolu rezultata u većem delu druge četvrtine, ali ne i da tu prednost učini osetnijom.

Poenima Pantera Partizan na tri minuta pre poluvremena uspeva da uveća prednost na ''plus pet'' - 39:34. Real ne koristi ni naredni napad, a na drugoj strani Naneli je iznudio prekršaj i sa linije penala pogodio za 41:34.

Tribine su ''eksplodirale'' kada je Lesor zakucao na asistenciju Avramovića za ''plus devet'', a na minut i po pre kraja Madriđani ne koriste još jedan napad posle čega Naneli upisuje svoje nove poene, pa zatim i Panter za 49:36!

Dante Egzum i Džejms Naneli najefikasniji u Partizanu sa po 8 poena, na drugoj strani Musa sa osam i Tavares sa 7 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke