POLUVREME - Raspucani Partizan, ''pljušte'' trojke u Madridu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.04.2023.
21:36
Izvor: Sportske.net

Za sada sve ide kako su navijači Partizana mogli da požele...

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Odlično poluvreme za ekipu Partizana u Madridu, crno-beli vode u ''Vicink centru'' posle 20 minuta igre rezultatom 48:44.

Poenima Trifunovića, Ledeja, pa onda i trojkom Smailagića, Partizan je stekao početnih 6:2, a navijače Reala je u tim trenucima probudio Hezonja svojom prvom trojkom.

Ali, popularni ''Smajli'' je ''namestio ruku'', pogodio je novu trojku i Partizan je poveo sa 9:5.

Smailagić je odrađivao i odličan posao i u odbrani protiv Realovog gorostasa Tavaresa, a Panter je zatim doneo crno-belima ''plus šest'' - 11:5!

Tavares je odgovorio Smailagiću ''brutalnom'' rampom, ali to nije poremetilo mladog igrača Partizana, koji već u narednom napadu pogađa i svoju treću trojku iz isto toliko pokušaja za 14:6 u korist Partizana!

Real je uspeo da veže četiri poena, ali odgovorio je i Aleksa Avramović svojom ''dalekometnom paljbom'' za 17:10.

Međutim, posle Smailagićevog izlaska i tajm-auta domaćih, Real pravi seriju 10:2 i prelazi u vođstvo - 20:19.

Naneli je uspeo da prekine tu seriju Madriđana, a prva četvrtina je završena nerešenim rezultatom 22:22.

Adam Hanga je obeležio početak drugog kvartala poenima uz faul Lesora, a nešto kasnije Jabusele pogađa trojku i Real je ekspresno stigao na ''plus šest'' - 28:22.

Sve više problema imao je Partizan i u napadu, ali i u odbrani, usledili su novi poeni Hange za 30:22 i Željko Obradović je bio prinuđen na tajm-aut.

Zek Ledej je svojim poenima sa distance prekinuo ovu Realovu seriju, a onda Džanan Musa u dva uzastopna napada pravi prekršaje u napadu nad Egzmum i već posle tri minuta igre u drugom kvartalu stiže do tri prekršaja.

Ovo je izazvalo burne reakcije navijača, ali i klupe Madriđana, a trener Mateo je odlučio da Musu izvede iz igre u tim trenucima.

Na drugoj strani Egzum pogađa dva bacanja, a zatim Lesor sjajno reaguje u odbrani čime je sebi omogućio kontru koju je završio zakucavanjem i Partizan serijom 6:0 prilazi na ''minus dva'' - 30:28 za Real, a Ćus Mateo reaguje tajm-autom.

Trener Reala nije uspeo da poremeti napadački ritam crno-belih, pogodio je i Ledej, pa Panter za tri poena, odmah uzvraća Hezonja, ali Panter na drugoj strani opet ''cepa mrežicu'', opet u šutu za tri poena! Ubrzo mu se pridružio i Egzum svojom prvom trojkom, za vođstvo Partizana 39:37.

I Hezonja je sve razigraniji, pravi sve više problema odbrani Partizana, ali Kevin Panter je nezaustavljiv - treća trojka kapitena Partizana za vođstvo 42:39! Bila je to ukupno osma trojka crno-belih od početka meča iz 14 pokušaja, a što je najvažnije pogađalo je nekoliko igrača, pa Madriđani ne znaju odakleim preti najveća opasnost.

Panter je zatim iznudio i faul Rodrugeza i sa linije penala pogodio za 44:39, ali posle još jedne odlične odbrane crno-belih, Panter realizuje i naredni napad za vođstvo Partizana 46:39.

Jabusele je posle tajm-auta pogodio trojku, smanjio prednost Partizana, ali crno-beli su generalno ostavili odličan utisak u ovih 20 minuta igre.

Panter najefikasniji na poluvremenu sa 15 poena, Smailagić ima devet, Ledej 8, a Egzum šest poena.

Kod domaćih, Tavares 10, Jabusele 10,Dek 9, Hezonja 8, Hanga 5 i Vilijams-Gos 2 poena. To su svi strelci Reala u prvom poluvremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke