POLUVREME - Partizan dominira pred očima Realovih fudbalskih zvezda!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.04.2023.
21:38
Izvor: Sportske.net

Partizan ima odličnu priliku da se iz Madrida vrati sa maksimalnim učinkom!

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Poluvreme u Madridu, Partizan u drugoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige vodi protiv Reala sa 51:37!

Utakmicu u prepunom ''Vicink centru'' prati i fudbaler Reala Vinisijus Žunior, ali i legendarni kapiten kraljevskog kluba Raul Gonzales.

Gde je stao na kraju prošle, Kevin Panter je nastavio na početku večerašnje utakmice - trojka za vođstvo crno-belih 5:0, pošto je prethodno i Madar poentirao posle prodora.

A onda, još jedna odlična odbrana crno-belih, pa poeni Lesora za 7:0 i Ćus Mateo je morao da zatraži prvi tajm-aut na ovoj utakmici.

Papapetru nastavlja Parzoizanovu seriju, a prekinuo ju je Vilijams-Gos trojkom za 9:3.

Serhio Ljulj večeras igra za Real, za razliku od prvog meča, a posle promašaja Papapetrua je povukao kontru dmaćih i asistirao za poene Deka. Uzvratio je Lesor za 11:5 u korist crno-belih, a pose pet minuta igre Partizan je poenima Ledeja stigao i do ''plus 9'' - 16:7.

Ostatak prve četvrtine protekao je u sjajnoj igri Dantea Egzuma koji je vezao 11 svojih poena, pred kraj ovog dela igre je i Naneli pogodio trojku za ''plus 13'', a na drugoj strani su se razigrali Mario Hezonja i Rudi Fernandez.

Partizan je prvi kvartal završio sa deset poena prednosti, uz čak 31 postignut poen.

Početak druge četvrtine obeležila je prva Partizanova napadačka kriza, a Real je preko tandema Hezonja-Rudi prišao na 31:25.

Ima je Naneli ziucer da prekine tu seriju domaćin, promašio je, što na drtugoj strani surovo kažnjava Hezonja novom trojkom i Real prilazi na samo tri poena razlike - 31:28, Željko Obradović je morao da reaguje tajm-autom posle kog Smailagić postiže prve poene za crno-bele u drugom kvartalu.

Posle dobre odbrane Partizana, samouvereni Smailagić zakucava preko Poarijea za 35:28, pa trener Reala odmah reaguje uvođenjem Deka umesto Poarijea.

Međutim, Džanan Musa počinje da dolazi do izražaja u ekipi Reala. Postigao je svoje prve poene posle Smailagićevog faula, ali uzvratio je Papapetru i vratio Partizanu sedam poena prednosti.

Posle faula u napadu domaćih, nezadrživi Smailagić na dodavanje Madara pogađa i svoju prvu trojku na utakmici za 40:30 u korist Partizana!

Reagovao je Ćus Mateo tajm-autom, ali Partizan trojkom Pantera uvećava razliku na 45:32, prethodno je nove poene postigao i Jam Madar sa distance, iz okreta.

Posle novog tajm-auta, Partizan sa linije penala stiže i do maksimalnih 15 poena razlike - 51:36.

Egzum sa 11, Panter sa osam i Smailagić sa sedam poena predvodili su Partizan u prvom poluvremenu, a na drugoj strani Hezonja sa 12, Rudi Fernandez sa 7 i Vilijams-Gos sa pet poena najefikasniji u Realu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke